PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6223.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) šodien sāk skolēnu elektronisko pieteikumu reģistrāciju vasaras darba vakancēm, pastāstīja NVA speciāliste Iveta Kancēna.

Reģistrēties var NVA mājaslapā www.nva.gov.lv, tās labajā pusē uzmeklējot baneri ar uzrakstu Reģistrēšanās pasākumam. Ja skolēnam nav piekļuves internetam, reģistrēties iespējams arī klātienē NVA filiālēs.

Jau ziņots, ka valsts līdzfinansētajās darbavietās šovasar varēs nodarbināt 15 līdz 20 gadus vecus vispārējo, speciālo vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņus. Skolēni varēs strādāt no 2.jūnija līdz 29.augustam. Kopumā plānots nodarbināt 10 481 jaunieti, katru viena mēneša garumā.

Darba devējam jānodrošina skolēnam darba vadītājs, kurš palīdzēs apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, veiks darba laika uzskaiti, kontrolēs skolēna darba izpildi un nodrošinās uzraudzību darba laikā.

Savukārt NVA segs skolēna darba algu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, kā arī darba vadītāja algas daļu atkarībā no tā, cik skolēnu darbu viņš vadīs.

Papildus NVA apmaksās darba devēja izdevumus, kas saistīti ar skolēnu apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, kā arī nepieciešamības gadījumā skolēnu veselības pārbaužu izmaksas.