PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5942.jpeg
Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācija (LDUSA) arī šogad 8.-12.klases skolēniem visos Latvijas novados sniegs veselīga uztura lekcijas.

LDUSA pārstāve Zane Leite norāda, ka programmas mērķis ir vērst jauniešu uzmanību uz veselīga un sabalansēta uztura nozīmi ikdienā. Lekcijās skolēni uzzinās par ikdienas uztura un fizisko aktivitāšu līdzsvara nozīmi un saņems praktiskus padomus, kā padarīt savu ikdienu veselīgāku, vēsta ziņu portāls TVNET.

Asociācija plāno viesoties 37 Latvijas skolās, tostarp skolās Rīgā, Ogrē, Jelgavā, Lielvārdē, Alūksnē, Tīnūžos, Ikšķilē un Berģos.

Organizācijas vadītāja Lolita Neimane stāsta, ka šogad lekciju pasniegšanai piesaistīti arī fitnesa treneri, kuri jauniešiem palīdzēs ar praktiskiem un vienkāršiem ikdienas fizisko treniņu padomiem.

Lai mudinātu jauniešus aizdomāties par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu līdzās veselīgam uzturam, jaunieši saņems arī praktisku palīgu - apļveida informatīvo bukletu, kurā parādīts, cik kaloriju satur populārākie skolēnu ikdienā lietotie produkti un cik kaloriju iespējams patērēt, veicot noteiktas fiziskas aktivitātes. Bukletā iekļauta arī informācija par dažādām uzturvielām populārākajos ēdienos un to veselīgākām alternatīvām.