PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6808.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Rīgas Skolēnu domei (RSD) vajadzētu vairāk apkopot un paust skolēnu viedokli, kā arī iesaistīties sabiedrības integrācijas procesā. 

Tā šodien, atklājot RSD kopsapulci, norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane.

Viņa aicināja skolēnu pašpārvaldes apzināt skolēniem aktuālos jautājumus izglītības jomā, piemēram, par valsts centralizētajiem eksāmeniem, jo, diskutējot par šīm problēmām ar Izglītības ministriju (IZM), nav pieejams skolēnu viedoklis.

Atsaucoties uz notikumiem Jelgavā, kur tika piekauta ukraiņu meitene, E. Aldermane norādīja, ka, tāpat kā bērnu vecākiem un skolotājiem, arī RSD nepieciešams iesaistīties sabiedrības integrācijas procesā, lai kas tāds neatkārtotos.

Kopsapulcē tika apspriests RSD plāns nākamajam gadam, aplūkotas prezentācijas par dalību starptautiskajos projektos Hanzas dienas 2014 un Cairns Regional Council Sister Cities Youth Ambassador Program, kā arī tika veiktas izmaiņas nolikumā un prezentēts RSD izveidotais pētījums par skolēnu pašpārvalžu ārējo tēlu.

RSD kopsapulce ir viens no Jauniešu mēneša pasākumiem.