PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

6305.jpeg
Lielākā daļa jeb 78% skolēnu vecāku atbalsta digitālo mācību grāmatu izmantošanu izglītības procesā, liecina aptauja, ko veicis uzņēmums Lielvārds sadarbībā ar pētījumu kompāniju OMG Snapshots.

Kā būtiskākās digitālo mācību grāmatu priekšrocības skolēnu vecāki min vieglāku skolas somu (to uzsvēruši 58% respondentu), ātrāku un ērtāku informācijas pārlūkošanas un meklēšanas iespēju (42%), kā arī finansiālu ietaupījumu (35%). Teju piektdaļa jeb 19% vecāku kā būtisku faktoru norādījuši aizraujošāku mācīšanās procesu, savukārt 12% nozīmīgs šķiet laika ietaupījums mācību grāmatu iegādei. Apmēram tikpat respondentu norāda arī uz mazāku kaitējumu dabai, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Nedaudz piesardzīgāki attieksmē par digitālo mācību grāmatu lietošanu ir lauku teritorijās dzīvojošie un iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem. Taču kopumā respondenti digitālo mācību grāmatu izmantošanā saskata ievērojami vairāk priekšrocību nekā trūkumu, norādot, ka šādai pārmaiņai pienācis laiks un tā ir izglītības sistēmas nākotne. Digitālo mācību grāmatu izmantošanu vienlīdz pārliecinoši atbalsta gan latviešu, gan krievu ģimenes.