PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7176.jpeg
Foto: maxiporik / 123 RF
YFU Latvija birojs izsludina daļējo stipendiju konkursu, kas sniegs iespēju trīs skolēniem doties apmaiņas braucienā, uzsākot mācības ārzemēs jau 2015./2016. mācību gadā. 

YFU  jeb Youth For Understanding ir viena no lielākajām skolēnu apmaiņas programmām visā pasaulē. Šogad YFU Latvija izsludina trīs daļējās stipendijas – apmaiņas braucienam uz Vāciju, Šveici un Somiju. Stipendija sedz pusi no apmaiņas brauciena programmas izmaksām, kas ilgst vienu mācību gadu.

Skolēni no visas Latvijas tiek aicināti pieteikties stipendijām. Stipendijas pretendentiem jāatbilst šādiem kritērijiem:

  • Jābūt 9. – 11.klases skolēnam (vecumā no 15 līdz 17 gadiem);
  • Jābūt labām sekmēm skolā;
  • Jābūt spēcīgai motivācijai vienu mācību gadu pavadīt kādā no šīm valstīm, lai iepazītu zemes kultūru, tradīcijas, cilvēkus un apgūtu attiecīgās valsts valodu;
  • Pretendentiem uz Vācijas un Šveices stipendijām jābūt vācu valodas priekšzināšanām.

Lai pieteiktos stipendijām, līdz 1.decembrim uz YFU Latvija biroju (iespējams sūtīt pa pastu uz adresi Kr.Valdemāra iela 14–5, Rīga, LV-1010 vai elektroniski uz adresi [email protected]) jānosūta šādi dokumenti:

  • Aizpildīta pieteikuma forma;
  • Pagājušā mācību gada liecības kopija;
  • Motivācijas vēstule, kurā atbildēts uz jautājumu, kādēļ skolēns vēlas doties apmaiņas braucienā un vienu mācību gadu pavadīt ārzemēs.

Stipendijas pretendentu atlasi veiks YFU Latvija komisija un labākos aicinās uz interviju klātienē. Ar visiem stipendiju kandidātiem YFU Latvija birojs sazināsies personīgi.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar YFU Latvija biroju, zvanot uz tālruņa nr. 27706596 vai rakstot uz [email protected].

Plašāku informāciju par YFU Latvija apmaiņas programmām, iespējām doties apmaiņas programmā un piedāvātajām valstīm, kurās mācīties, iespējams uzzināt mājaslapā, kā arī YFU Latvija profilā sociālajos tīklos Facebook un Twitter.