PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6745.jpeg
Šomēnes sāksies izglītojošas nodarbības 5.-9.klašu skolēniem, lai uzlabotu zināšanas par jauniešiem dažkārt jūtīgo tēmu - reproduktīvo veselību.

Kā pieņemt pareizo lēmumu, kā pasargāt sevi un savu reproduktīvo veselību? Tās ir tēmas, par kurām reizumis vecāki kautrējas vai nezina, kā runāt ar savām meitām. Lekcijas būs labs padomdevējs un ceļvedis, kā spert soļus savas veselības izzināšanā meitenēm tik nozīmīgos pārmaiņu periodos, informē Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Pirmā nodarbība meitenēm notiks jau šī gada 19.septembrī Rīgas 80.vidusskolā plkst.11.30, kurā tiks iekļautas tādas reproduktīvās veselības tēmas, kā higiēna, kontracepcijas metodes, kaitīgo ieradumu ietekme uz reproduktīvo veselību un citas. Tāpat tiks skartas tēmas par dzimumaudzināšanu, kas nedalāmi saistītas ar bērna veselīgu audzināšanu un attīstību. Lekcijas vadīs pieredzējusī ārste un lektore Margarita Puķīte. Nodarbībām aicinātas pieteikties visas Rīgas pilsētas vispārizglītojošās iestādes, zvanot projekta koordinatorei Ramonai Krūziņai pa tālruni 67273154.