PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

5933.jpeg
Politisko cīņu rezultātā 2015. un 2016.gada viss iespējamais budžeta palielinājums jau ir sadalīts, tāpēc vienīgā iespēja palielināt pedagogu algas būs, veicot strukturālas reformas.

Lai atrastu papildus finanses, izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis iecerējis reformēt skolu sistēmu - sākumskolas tiek solīts saglabāt pēc iespējas tuvāk bērnu dzīvesvietai, bet vidusskolām jārēķinās ar apvienošanu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

V. Dombrovskis uzsvēra, ka dažādu Latvijas valdību vārdi par izglītības nozares nozīmību ilgus gadus nav sakrituši ar darbiem, piemēram, bijušas daudzas apņemšanās par finansējuma piešķiršanu, kas nekad nav pildītas, iespējams, tāpēc pašlaik iebildumi pret nozarei atvēlēto finansējumu ir skaļākie.

Ministrs atkārtoti atzina, ka pedagogu algu jautājumā kompromiss nav ideāls un uzlabojumi ir vairāk kosmētiski, tomēr viņš uzskata, ka skolotāji ir lielāki ieguvēji salīdzinājumā ar citām nozarēm, kaut vai salīdzinājumā ar augstāko izglītību, kur faktiski nav nekāda finansējuma palielinājuma.

No ministra teiktā bija noprotams, ka šodien protestējošajiem skolotājiem politiķi nekādus jaunus piedāvājumus neizteiks.