PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5806.jpeg
Progresīvi domājoši un uz attīstību vērsti Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolotāji aicināti pieteikties divu dienu apmācībai praktiskās uzņēmējdarbības programmā Skolēnu mācību uzņēmumi (SMU).

Organizatori īpaši pieteikties aicina sociālo zinību priekšmeta mācībspēkus, komerczinību un ekonomikas skolotājus, kuriem nav priekšzināšanu skolēnu mācību uzņēmumu veidošanā, taču apmācība piemērota arī citu priekšmetu skolotājiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Lai kvalitatīvi apgūtu starptautiski pārbaudītas metodes jauniešu uzņēmējspēju attīstīšanā un gūtu jaunas idejas mācību procesa dažādošanā, apmācībā viesosies eksperti no Igaunijas, kuri jau vairākus gadus uzrādījuši labus rezultātus Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu konkursos.

Apmācības dalībniekiem būs iespēja arī pašiem praktiski izzināt, kā ir būt uzņēmējam, kā arī noklausīties dažādu ekspertu lekcijas par uzņēmējdarbības vidi un iespējām Latvijā. Skolotāji tiks aicināti iesaistīties diskusijā par uzņēmējspēju kompetences attīstīšanu skolās un tās nozīmi jauniešu izaugsmē.

Apmācība notiks divas dienas - 21.novembrī un 22.novembrī - Rīgā, Swedbank galvenajā ēkā Saules akmens, Balasta dambī 1. Skolotājiem tiks nodrošināta arī nakšņošana Rīgā. Pieteikties var līdz 15.novembrim tīmekļa vietnē www.jal.lv.