PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

6702.jpeg
Foto: kzenon / 123RF
Pedagogu darba samaksas modeļu aprobācija paredzēta jau oktobrī, bet līdz šim skolu direktoriem nav skaidras izpratnes par tās procesu. 

Skolu direktori neizprot, kā šis process notiks, kā arī to, kādā veidā tiks atalgota to 34 skolu vadība, kas līdz mācību gada beigām veiks papildu darbu, tā izteicies Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Dementjevs.

LIVA ar atklātu vēstuli vērsīsies Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), iestājoties pret neskaidro aprobācijas procesu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

IZM nevēlas skolām dot jau izstrādāto algu aprēķināšanas formulu. Šādu rīcību IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule skaidroja ar to, ka IZM vēlas, lai līdz formulai tiktu nonākts aprobācijas laikā, tādējādi novēršot kļūdas jau izstrādātajā formulā. Tādējādi IZM vēlas panākt skolotāju un skolu vadības "domāšanas maiņu", jo jaunos modeļus nedrīkstot salīdzināt ar esošo.

LIVA vēlas panākt, ka to skolu vadībai, kas šogad piedalīsies modeļu aprobācijā, jāsaņem atalgojums par papildu veicamajiem darbiem. Šādu iespēju IZM pagaidām nesola.

Atklātajā vēstulē LIVA valde nolēma iekļaut arī satraukumu par direktoru algu samazinājumu. Lai arī IZM ir panākusi skolotāju algu kāpumu, pieļaujamo mācību stundu vadīšanas skaita samazinājums direktoriem nozīmē likmes samazinājumu par 4,8%.