PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5891.jpeg
Foto: leaf / 123RF
Šodien plkst. 18.00 Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks organizācijas Dream Foundation rīkotais bezmaksas seminārs, kurā varēs iegūt informāciju par pieteikšanos studijām ārzemēs.

Kā informēja organizācijā, seminārā piedalīsies studenti, kas stāstīs par savu pieredzi, studējot Lielbritānijas, Nīderlandes un Dānijas augstskolās. Tiek norādīts, ka vēl joprojām var pieteikties studijām daudzās ārzemju augstskolās gan bakalaura, gan maģistra, gan profesionālajām studiju programmām. Uzņemšana turpinās daudzās Dānijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, kā arī citu valstu augstskolās, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Seminārā varēs uzzināt, kurām ārzemju augstskolām joprojām var pieteikties, kādi ir pieteikšanās termiņi, kā arī kas nepieciešams, lai pieteiktos.

Izvēloties studēt kādā no ārzemju augstskolām, visbiežāk priekšroka tiek dota valstīm, kurās var studēt angļu valodā un kurās ir bezmaksas izglītība vai izdevīgas studiju finansēšanas iespējas Eiropas Savienības studentiem. Studētgribētāji dodas uz ārzemju augstskolām studiju programmu dēļ, ko nav iespējams apgūt Latvijā, kā arī atšķirīgo studiju metožu dēļ - praktiska pieeja studijām, ciešā augstskolu sadarbība ar uzņēmumiem, kā arī iespēja gūt starptautisku pieredzi.

Apmeklētāji varēs uzdot jautājumus semināra dalībniekiem, lai saprastu, kā ir studēt citā valstī. Seminārā varēs uzzināt informāciju gan par bakalaura, gan maģistra, gan profesionālajām studiju programmām.