PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6428.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Noslēdzoties uzņemšanai pamatstudiju programmās, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) saņēmusi 4210 pieteikumus, tostarp 2302 pieteikumus ar pirmo prioritāti.

Tas ir par 12% vairāk nekā pagājušajā gadā šajā pašā uzņemšanas periodā, vēsta ziņu aģentūru LETA. Visvairāk pieteikumu saņemts pamatstudiju programmās "Medicīna" un "Fizioterapija" - attiecīgi 715 un 380 pieteikumi. Savukārt programmā "Uzturs" ir 166 pieteikumi, radot lielāko konkursu - 13,8 pretendentus uz vienu budžeta vietu.

Augsts konkurss uz studiju vietām vērojams arī studiju programmās "Ergoterapija" - 8,7 pieteikumi uz vienu studiju vietu, "Fizioterapija" - 7,9, "Zobārstniecība" - 6. Studiju programmai "Medicīna" saglabājies līdzīgs pieteikumu skaits kā pagājušajā gadā.

Vairāk nekā pagājušajā gadā pieteikumus saņēmušas studiju programmas "Zobu higiēnists" ar 46% pieteikumu pieaugumu, neraugoties uz to, ka šī studiju programma tiek realizēta tikai par maksu. Pieteikumu kāpums piedzīvots arī studiju programmā "Vecmāte", kur interesentu skaits pieaudzis par 42%. Kopumā šogad RSU pieteikumu skaita pieaugums pret pagājušo gadu vērojams septiņās studiju programmās.

RSU vēl līdz 8.augustam turpinās studējošo uzņemšana maģistra studiju programmās.