PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

5832.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Arvien vairāk jauniešu par savu studiju vietu izvēlas kādu no ārvalstu mācību iestādēm. Piedāvājums ir ļoti plašs. Lai palīdzētu šajā klāstā neapjukt, ik gadu Rīgā tiek organizēta specializēta ārvalstu izglītības izstāde. 

Starptautiskās izglītības dienas 2014 šogad norisināsies 22. martā. Ieeja izstādē ir bez maksas, vēsta laikraksts Diena.

Jaunieši, kas apsver bakalaura vai maģistrantūras studijas kādā no Eiropas valstīm, varēs uzzināt par Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Šveices, Igaunijas, Austrijas un Lietuvas universitāšu piedāvātajām programmām, uzņemšanas noteikumiem, finanšu jautājumiem, kā arī praktiskām sadzīves lietām, ar ko nākas saskarties, studējot dažādās valstīs. Ar savām programmām iepazīstinās arī Kanādas un Austrālijas augstskolas.

Baltijas starptautiskās izglītības padomes izglītības konsultante Ilze Folkmane informē, ka pirmo reizi izstādē būs pārstāvēta Antverpenes menedžmenta skola, kas 2013. gada Financial Times Eiropas biznesa skolu reitingā ieņem 41. vietu. Mācību iestādē angļu valodā iespējams apgūt dažādas ar biznesu saistītas maģistrantūras programmas.

«Daudzās vadošajās Lielbritānijas un pasaules universitātēs ir grūti un pat neiespējami iestāties ar Latvijas vidusskolas atestātu. Tāpēc mācības starptautiskajās programmās vai britu vidējās izglītības programmā Alevel var būt labs risinājums šādā situācijā. Izstādē piedalīsies Lielbritānijas, Austrijas un Šveices privātskolu direktori un vadošie darbinieki, kas stāstīs par skolās apgūstamajām programmām, kā arī intervēs potenciālos studentus,» stāsta I. Folkmane.

Tā kā līdz ar vasaras tuvošanos aktuāls kļūst jautājums – kā nodarbināt bērnus, lai viņi lietderīgi un ar prieku pavadītu vasaras brīvlaiku, atbildi uz šo jautājumu varēs rast pie starptautisko valodas skolu pārstāvjiem un izglītības aģentūras Meridian Group speciālistiem. "Daudzās britu privātskolās vasaras laikā tiek piedāvātas vasaras programmas bērniem. Šoreiz izstādē varēs uzzināt gan par angļu valodas un aktivitāšu programmām, kas ļauj iejusties privātskolu atmosfērā un apskatīt Angliju ekskursiju laikā, gan arī tām, kuras ļauj pārbaudīt savas akadēmiskās angļu valodas zināšanas, mācoties akadēmiskos priekšmetus," skaidro I. Folkmane.

Izstādes laikā apmeklētāji varēs iegūt arī papildu informāciju par starptautisko angļu valodas eksāmenu IELTS: kur un kad to var kārtot Latvijā, kā reģistrēties eksāmenam, kā labāk sagatavoties un kādus materiālus izmantot. Starptautiskās izglītības dienas notiks 22. martā Rīgā, viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija (Elizabetes ielā 55). Izstādes darba laiks: 10.00–18.00.