PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5822.jpeg
Šogad valsts budžetā skolēnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā ir paredzēti divi miljoni eiro, informē Labklājības ministrija (LM).

LM iecerējusi izlietot šo naudu, līdzfinansējot darba vietas 5575 skolēniem un tādējādi palīdzot viņiem no mācībām brīvajā laikā iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Plānots, ka jaunajā nodarbinātības pasākumā varēs iesaistīties 15 līdz 18 gadus veci vispārējo, speciālo vai profesionālo izglītības iestāžu skolēni. Strādāt jaunieši varēs vienu līdz divus mēnešus.

Darba devējam pasākumā iesaistītajam skolēnam būs jānodrošina darba vadītājs, kurš palīdzēs apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, veiks darba laika uzskaiti, kontrolēs skolēna darba izpildi un nodrošinās uzraudzību darba laikā.

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) darba devējiem segs skolēna darba algu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, kā arī darba vadītāja algas daļu atkarībā no tā, cik skolēnu darbu viņš vadīs.

Papildus NVA apmaksās darba devēja izdevumus, kas saistīti ar skolēnu apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, kā arī nepieciešamības gadījumā skolēnu veselības pārbaužu izmaksas.