PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6727.jpeg
Foto: tong70 / 123RF
Lai jauniešiem interaktīvā veidā parādītu, kā pašiem meklēt atbildes uz savas karjeras izvēles jautājumiem, ir izveidota digitāla spēle Kāds tipiņš Tu esi?. 

Spēle piedāvā jauniešiem izvērtēt savu uzvedību dažādās ikdienas situācijās, atklājot viņu karjeras veidošanas personības tipu. Šī iniciatīva ieplānota gadskārtējās Karjeras nedēļas ietvaros.

Spēlē iespējams izzināt, kā jaunietim piemītošās personības iezīmes, īpašības un spējas visveiksmīgāk izmantot karjeras plānošanā, kā arī saņemt ieteikumus to pilnveidei, informē Valsts izglītības un attīstības aģentūra (VIAA).

Digitālā spēle Kāds tipiņš Tu esi? pieejama vietnē Draugiem.lv.

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kur jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, projektēt savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties citās aktivitātēs.

Karjeras nedēļa no 13. līdz 17. oktobrim vienlaikus norisināsies 15 Latvijas pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā, Alūksnē, Rojas novadā, Ogrē, Saldū un Valmierā. Šogad pasākumos īpaša uzmanība būs pievērsta jauniešu pašizvērtējumam un savu spēju izzināšanai pirms lēmuma pieņemšanas par savu nākotnes profesiju vai nozari.