PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

7366.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
Valdība atbalstījusi naudas balvu piešķiršanu Latvijas sportistiem, viņu treneriem, atbalsta personālam, kā arī attiecīgajām sporta federācijām. 

Naudas balva piešķirta par izciliem sasniegumiem sportā 2013.gada nogalē un 2014.gadā 700 687 eiro apmērā, izmaksa tiks nodrošināta no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta līdzekļiem, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pateicas sportistiem un viņu treneriem par sasniegto. “Mūsu sportisti ar savu mērķtiecību un ikdienas smago treniņu darbu ir pierādījuši, ka ar pārliecību un neatlaidību spēj sasniegt augstus rezultātus starptautiskās sacensībās dažādos sporta veidos, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Mēs ikviens varam lepoties ar viņu paveikto. Novēlu Latvijas sportistiem saglabāt ticību saviem spēkiem un gūt panākumus arī turpmāk,” uzsver Mārīte Seile.

Naudas balvas piešķirtas pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējām brīvajā cīņā Anastasijai Grigorjevai un Laurai Skujiņai, pasaules kausa pludmales volejbolā uzvarētājiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam, Eiropas čempionāta BMX uzvarētājam Mārim Štrombergam, Eiropas čempionāta uzvarētājam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam un daudziem citiem. Kopumā naudas balvas saņems 88 sportisti.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā iespējams iepazīties internetā.