PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10314.jpeg
Foto: rawpixel / 123RF
Šodien uz sanāksmi pulcēsies Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome, lai izskatītu variantus par tālāko rīcību, kā panākt pedagogu algu palielināšanu.

Viens no variantiem ir rīkot protesta akcijas, bet tam nepieciešams padomes akcepts, pastāstīja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Jau ziņots, ka LIZDA vadība domā par jaunu protesta akciju rīkošanu, jo ir iestrēgusi vienošanās izstrāde par pedagogu algu palielinājumu turpmākajos gados, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Viens no variantiem ir neparakstīt memorandu un turpināt prasīt adekvātu algas pielikumu. Tāpat paliek spēkā variants par protesta akcijām, jo faktiski tiek vilcināts laiks. Pašlaik varētu teikt, ka tas tiek darīts no Izglītības un zinātnes ministrijas puses. Budžeta apspriešana iet uz priekšu, bet reāla izkustēšanās memoranda izstrādē nav. Patlaban pedagogi ir ļoti neapmierināti. 15 latu pielikums nozīmē iespēju ģimenei vienreiz ieiet veikalā. Tas ir diezgan smieklīgi," sacīja LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Pedagogi neesot mierā, ka sadarbības memorandā nav iezīmēts algu palielinājums 2015. un 2016.gadā. No nākamā gada septembra tiek piedāvāts zemāko pedagogu darba likmi palielināt līdz 295 latiem.

LIZDA gan piedāvā arī otru variantu - valdība paliek pie sava nodrošinājuma, bet lūdz Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) veikt strukturālās reformas, kas ļautu panākt 309 latus par likmi no 2014.gada 1.septembra. I. Mikiško pārmet, ka ministrija kavējoties sniegt atbildi, vai tas varētu būt iespējams.