PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

8085.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē sesto gadu pēc kārtas norisinājās spageti tiltu konstruēšanas sacensības STiKS. 

Pasākumā, kur dalībnieki no makaroniem un līmes veidoja pēc iespējas izturīgākas tilta konstrukcijas, šogad piedalījās 100 dalībnieku, pārstāvot 18 mācību iestādes.

Tikai 6 stundu laikā sacensību dalībnieki pārvērta trauslos spageti makaronus izturīgās tiltu konstrukcijās. Tika izmantotas visdažādākās tiltu konstrukcijas un saistvielas, cenšoties atrast spēcīgāko kombināciju, lai tilts spētu izturēt pēc iespējas lielāku slodzi.

Izturīgākais skolēnu veidotais tilts, ko veidoja komanda SVģ team MakaRoņi no Siguldas Valsts ģimnāzijas, spēja izturēt veselu 57.35 kilogramu slodzi. Attiecīgi otrās vietas ieguvēji bija Celtnieki no Līvānu 2. vidusskolas ar tiltu, kas spēja izturēt 52.44 kg. Savukārt trešo vietu ieguva komanda Formula 1 ar tiltu, kas izturēja 25.49 kg slodzi, informē RTU Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas vadītājs Sandis Eglītis.

Studentu konkurencē konstruēšanā uz vietas, kur piedalījās 18 komandu, nepārspēta palika komanda JAM (dalībnieki: Artūrs Vēvers, Jānis Lungevics, Māris Puriņš) ar rezultātu 219.87 kg. Otrā vietā atstājot komandu Ampēriņš ar rezultātu 142.82 kg un trešajā - RTU CHEER ar 93.75 kg izturīgu tiltu.

Mājās gatavoto Lielo tiltu kategorijā piedalījās 7 komandas, bet 2 no tām bija uzbūvējušas pat 2 tiltus, kas sacensības padarīja īpaši aizraujošas. Pārliecinošu 1. vietu ieguva komanda JAM  (dalībnieki: Artūrs Vēvers, Jānis Lungevics, Māris Puriņš) ar rezultātu 476.14 kg, kam pietrūka vien vairāk par 8 kg līdz jaunam Latvijas rekordam!

Labākie tiltu meistari dosies pārstāvēt Latvijas godu arī Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā RECCS 2015, kas norisināsies 22.maijā Ungārijā! Turēsim īkšķus par mūsu komandām - JAM un Ampēriņš!