PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

6554.jpeg
Foto: svedoliver / 123RF
Izglītības un zinātnes ministrijā šodien, 20. augustā, godināja trīs sudraba medaļu ieguvējus Vispasaules skolēnu informātikas olimpiādē.

Skolēnu pedagogus un pašus izcilniekus sveica Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa un Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntis Vasiļevskis, informē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas pārstāvis Toms Kursītis.

"Viens no Latvijas nākotnes stūrakmeņiem ir izglītoti, aktīvi un idejām bagāti jaunieši. Tieši tehniskie prāti ir tie, kas visvairāk nepieciešami Latvijas ekonomikas izaugsmei. Mūsu skolēnu atkārtotie panākumi - medaļas Pasaules IT olimpiādē apliecina, ka Latvijā aug jauna, spēcīga IT speciālistu paaudze un tā ir laba ziņa Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarei, kurā darba vietu piedāvājums krietni pārsniedz pieejamo speciālistu skaitu. IKT nozare lepojas, atbalsta un arī turpmāk atbalstīs šo talantu palikšanu Latvijā," stāsta Jānis Kirilka, Lattelecom Technology valdes loceklis.

Jau ziņots, ka Vispasaules skolēnu informātikas olimpiāde IOI'2014 no 13.jūlija līdz 20.jūlijam notika Taipejā (Taivānā), un tajā Latvijas komanda saņēma trīs sudraba godalgas. Medaļas izcīnīja Rīgas 89.vidusskolas 11.klases skolnieks Aleksejs Zajakins, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Aleksejs Popovs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Kristaps Čivkulis.

Latvijas izlase bija pārliecinoši labākā starp Baltijas valstu komandām. Lietuvieši izcīnīja divas bronzas godalgas, bet Igaunijas komanda ieguva vienu sudraba medaļu.

Mūsu komandu Taivānā vadīja SIA Tom Sawyer Software - Latvia speciālisti Rūdolfs Opmanis un Artūrs Verza. IOI Starptautiskās komitejas sastāvā darbojās LU Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Mārtiņš Opmanis. Skolēnus startam Vispasaules skolēnu informātikas olimpiādei sagatavoja skolotāji Sergejs Meļņiks, Aija Lūse, Igors Tjaževs, Andrejs Liepiņš un Eduards Pladers.