PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6891.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
13.oktobrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pasniegs pašvaldības balvas - Zelta pildspalvas - Rīgas labākajiem skolotājiem un stipendijas - uzcītīgākajiem skolēniem. 

Labākos pedagogus un absolventus sveikts arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) vadība, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Rīgas pašvaldība tradicionāli rudenī sumina labākos skolu pedagogus un izcilākos Rīgas skolu absolventus. Balvu Zelta pildspalva pasniedz pedagogiem, lai izteiktu atzinību par radošu, inovatīvu un profesionālu pedagoģisko darbu, kā arī par ieguldījumu skolēnu izglītošanā un audzināšanā. Līdz ar Zelta pildspalvu 15 Rīgas pedagogi saņems arī naudas balvu.

Savukārt Rīgas domes Zelta stipendijas 1138,30 eiro apmērā vienu reizi piešķir skolēniem par izcilām zināšanām un augstiem sasniegumiem pilsētas, valsts un starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konkursos. Šogad Zelta stipendiju saņems 18 Rīgas labākie skolu absolventi.

Zelta pildspalvas pasniegšana norisināsies pirmdien, 13.oktobrī, plkst. 15.00 Mākslas muzejā Rīgas Birža. Pasākumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.