Lekcijas kopā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbiniekiem tika pasniegtas 7. līdz 9.klašu skolēniem kopumā 15 Latvijas skolās oktobrī un novembrī, vēsta ziņu aģentūra LETA.

To mērķis bija sniegt jauniešiem zināšanas par veselīga uztura pamatprincipiem, izmantojot neformālās izglītības metodes, stāsta biedrības pārstāvji. Īpaša uzmanība tika pievērsta enerģijas dzērienu lietošanas negatīvajai ietekmei uz cilvēka organismu, kā arī tika sniegti praktiski ieteikumi, kā pieņemt pareizo lēmumu produktu izvēlē un veselīgas ēdienkartes veidošanā.

Nodarbību vadītāji uzskata, ka šāda veida izglītojošie pasākumi ir nepieciešami ikvienam cilvēkam, jo bieži vien ikdienas steigā cilvēki neaizdomājas par to, kas īsti ir veselīgs uzturs un kas organismam ir nepieciešams. Viņu ieskatā, nodarbības it īpaši nepieciešamas skolēniem, jo viņi lielāko dienas daļu paši veido savu uzturu, un tas, kas tiek ielikts vēderā, atspoguļojas viņu veselībā.