PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6475.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Baltijas Starptautiskā akadēmija (BSA) apvienosies ar Baltijas Psiholoģijas un menedžmenta augstskolu (BPSA).

Šāda rīcība nepieciešama, lai sekotu augstākās izglītības politikas tendencēm, kas paredz augstskolu skaita samazinājumu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Augstskolu skaits ir pārāk liels," sacīja BSA Senāta priekšsēdētājs profesors Staņislavs Buks, norādot, ka to samazinājums cels izglītības kvalitāti, tam koncentrējot pieejamos resursus. Tas ļaus ieekonomēt uz administratīvajiem izdevumiem, līdzekļus novirzot studiju procesa un kvalitātes uzlabošanai.

Šajā procesā tiks konsolidētas abu augstskolu studiju programmas, kas līdz šim pārklājās vai bija līdzīgas. Apvienošanās skars arī BSA un BPMA filiāles Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Jēkabpilī. Šajās pilsētās vienā adresē reģistrētas abas minētās augstskolas.

Augstskolu apvienošanās varētu ieviest korekcijas abu mācību iestāžu mācībspēku sastāvā. Kā aģentūrai LETA sacīja S. Buks, BSA ir ieinteresēta pilnas darba slodzes nodrošināšanā mācībspēkiem, tāpēc tā sastāvs tiks izvērtēts atbilstoši jaunajai situācijai.

Ar 2015./2016.mācību gadu varētu sākties arī Grāmatvedības un finanšu koledžas pievienošana apvienotajai mācību iestādei. S. Buks norādīja, ka BSA nākamajā gadā pretendēs uz Eiropas struktūrfondu finansējumu, kas paredzēts augstskolu konsolidācijai.

Par jauno augstskolas nosaukumu runāt vēl pāragri, skaidroja S. Buks, tomēr viņš uzskata, ka konsolidācijas procesa noslēgumā tā varētu kļūt par universitāti.