PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

5738.jpeg
Jau trešajā dienā pēc pieteikšanās izsludināšanas ir nokomplektētas visas latviešu valodas bezmaksas kursu grupas, tāpēc izglītības iestādes pārtrauc iedzīvotāju pieteikumu pieņemšanu.

Izglītības iestādes, kas īsteno projektu Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem, norāda, ka interesentu skaits, kā katru gadu, bija ļoti liels un pārsniedza piedāvājumu.

Jau ziņots, ka šogad valsts valodas apguvei atvēlēti 114 783 eiro, kas dos iespēju latviešu valodu apgūt vairāk nekā 1200 rīdziniekiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmenī. Bez maksas latviešu valodu varēs mācīties tie Rīgas iedzīvotāji, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši galvaspilsētā.

Pēdējo trīs gadu laikā rīdziniekiem bijusi liela interese apgūt latviešu valodu bez maksas. 2011.gadā kursus pabeidza 507 rīdzinieki, 2012.gadā - 2560, bet 2013.gadā - 1391 galvaspilsētas iedzīvotājs.