PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5924.jpeg
Veselīga dzīvesveida un pozitīvas brīvā laika pavadīšanas popularizēšanai jauniešu vidū ir ļoti liela nozīme cīņā pret legālo narkotiku straujo izplatību, uzsver vairāku jauniešu organizāciju pārstāvji.

Kā informēja biedrības Streetbasket pārstāve Sanda Brūna, tiekoties ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, biedrību pārstāvji pauda pārliecību, ka steidzami jāsāk darbs ar tiem jauniešiem, kuri vēl nav sākuši lietot psihotropās vielas. Lai to paveiktu, pašreiz būtu nepieciešams izvērst plašu informatīvo aktivitāšu kopumu, aicinot jauniešus izvēlēties pozitīvas alternatīvas iespējas sava brīvā laika pavadīšanai, īpaši vasaras brīvlaikā.

"Jauniešus nevarēs pārliecināt ar Veselības vai Izglītības un zinātnes ministrijas bukletiem vai citiem izdales materiāliem. Jaunieši, pusaudži uzklausa un uzticas saviem vienaudžiem un viedokļu līderiem, nevis ierēdņiem. Tāpēc informatīvo kampaņu un citu aktivitāšu rīkošanā ir jāiesaista tie, kas spēj aizraut un pārliecināt jaunatni," stāstīja Ghetto Games kustības līderis Raimonds Elbakjans.

Valdības vadītāja ar jauniešu organizācijām vienojās arī par to, ka tuvākajā laikā tiks rasta iespēja piešķirt valsts finansējumu, lai nodrošinātu visaptverošu un uzrunājošu informatīvo kampaņu, kurā jauniešu viedokļu līderi dalīsies ar savu pieredzi un paudīs, ka patlaban aktuāli ir būt veselam un sportiskam. Kampaņas laikā paredzēts arī informēt par vairāk nekā 300 aktivitāšu iespējām vasaras brīvlaika periodā visā Latvijā.

Biedrību pārstāvji pauda pārliecību, ka valsts politikas mērķim jābūt virzītam uz bērnu veselības veicināšanu. Valstij ir nepieciešams nodrošināt līdzfinansējumu projektiem gadu no gada, kas jauniešus motivētu veselīgam dzīvesveidam, dzīvei bez narkotikām un lietderīga laika pavadīšanas iespējām. Taču līdz šim jaunatne nav bijusi valdības prioritāšu sarakstā, tādēļ, lai spētu nodrošināt ilgtermiņa ietekmi uz jauniešu fizisko un garīgo izaugsmi, tikšanās laikā biedrības apņēmās sniegt savu redzējumu premjerministrei jaunatnes politikas un aktivitāšu plāna realizēšanai turpmākajiem pieciem gadiem.

Uz tikšanos ar premjerministri bija ieradušies biedrības Par sportisku sabiedrību, Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības un Ghetto Games kustības pārstāvji. Šīs organizācijas apvieno vairākus tūkstošus jauniešu un katru gadu rīko arvien vairāk pasākumu, kas vērsti uz jēgpilnu brīvā laika pavadīšanu, pozitīvām emocijām un līderības iemaņu attīstību.