PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7357.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Valdošās koalīcijas politiķi sola, ka finansējums skolotāju algu palielināšanai tiks rasts, bet tas notiks pēc tam, kad būs skaidrs atalgojuma reformas modelis.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka vispirms ir jāveic reforma un tad jāpalielina pedagogu algas. Viņa atkārtoti pauda, ka reformas piedāvājums Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) jāsniedz līdz nākamā gada vidum, pēc mācību gada noslēguma.

Līdzīgu viedokli pauda arī koalīcijas partneri. Politiķis Imants Parādnieks norādīja, ja būs skaidrs atalgojuma modelis, tad valdība apņemas, ka līdzekļi tiks atrasti, informē ziņu aģentūra LETA.

LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili un Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu uzsvēra, ka arodbiedrība palīdzēs IZM īstenot reformas, kas jāveic salīdzinoši īsā laika posmā, taču arī doma par streiku nav atmesta. "Pašlaik izskatās, ka streiks būs," teica I. Mikiško.

Vispirms pedagogi 11.decembrī rīkos protesta akciju pie Saeimas, lai paustu savu nostāju par lēno procesu, un par tālāko rīcību lems pēc tam. Šāds lēmums pieņemts, jo pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.