PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6492.jpeg
Foto: Moustyk/ 123RF
Līdz 30.septembrim Valmieras Sociālajā dienestā var iesniegt iesniegumu par pabalsta nepieciešamību mācību gada sākšanai.

Pabalsts, ko izsniedz dāvanu kartes veidā, ir 43 eiro, un tas ir vienreizējs. Pabalstu mācību līdzekļu iegādei pašvaldība piešķir par katru nepilngadīgu skolēnu, kurš apmeklē vispārējās izglītības, arodizglītības vai vidējās profesionālās izglītības iestādi, vēsta ziņu aģentūra LETA. Lai saņemtu pabalstu, Valmieras Sociālajā dienestā ir jāaizpilda iesniegums, kā arī jāiesniedz izziņa no mācību iestādes par to, kurā klasē vai kursā skolēns mācīsies 2014./2015.mācību gadā.

Tiesības saņemt pabalstu ir Valmieras pilsētā pēdējos divpadsmit mēnešus dzīves vietu deklarējušām mājsaimniecībām, kuras Valmieras Sociālais dienests ir atzinis par trūcīgām ģimenēm un izsniedzis to apliecinošu izziņu, kā arī mājsaimniecībām, kuru vidējie ienākumi mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā uz vienu mājsaimniecības locekli nepārsniedz 128,06 eiro, informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Dāvanu karte 43 eiro vērtībā izlietojama mācību materiālu iegādei veikalā Agate (A.Upīša 8, Valmierā), un tā ir derīga trīs mēnešus, skaitot no kartes izsniegšanas dienas.