PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

10578.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Valsts asinsdonoru centrs (VADC) līdz ar jauno mācību gadu turpina viesoties Latvijas mācību iestādēs, piedāvājot interaktīvu lekciju.

Tāpat VADC piedāvās uzskates materiālus par asins ziedošanu, informē VADC pārstāve Zane Mousavi.

“Latvijā asinis ziedo tikai 1,7 % iedzīvotāju. Mēs vēlamies skolēniem, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu vai kuri drīz sasniegs pilngadību, vairāk pastāstīt par asins ziedošanu un tās nozīmīgumu. Kā zināms, vēl joprojām cilvēki nav atraduši asins aizstājēju, un tikai mēs paši varam parūpēties par tiem, kuriem asins pārliešana ir nepieciešama, lai izdzīvotu,” aicina Z. Mousavi.

Donoru paaudze noveco. Pašlaik vidējais donora vecums ir 35,6 gadi, un vidējais asins ziedotājs ir vīrietis, kurš ziedo asinis, lai palīdzētu nelaimē nonākušajam un lai saņemtu papildu brīvdienu savā darbavietā.

Lekcijas iespējams pieteikt rakstot uz e pastu [email protected] vai [email protected].

Tāpat visi tiek aicināti 30. septembrī, piektdien, no plkst. 12.00 līdz 14.00 apciemot VADC “Atvērto durvju” dienu. Pieteikšanās līdz 28. septembrim, rakstot uz e pastu [email protected] vai zvanot pa tālrunis 67408878 vai 29937469.

Atgādinām, ka asinis var ziedot no 18 gadu vecuma, lai ziedotu asinis nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti. Nepieciešams līdzi paņemt arī bankas konta numuru. 

Jauniešu televīzijas Chaula.tv intervija ar VADC preses sekretāri Zani Mousavi.