PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6574.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis par saviem galvenajiem sadarbības partneriem uzskata arodbiedrības un studentu pārstāvniecības, taču ar vecāku organizācijām viņš necenšas komunicēt.

Latvijas Vecāku foruma (LVF) koordinatore Jana Simanovska atzina, ka iepriekšējais izglītības un zinātnes ministrs bijis atsaucīgāks un vairāk sadarbojies ar vecāku organizācijām. Vienlaikus J. Simanovska atzīmēja, ka IZM kopumā ir izrādījusi atbalstu dažādām foruma iniciatīvām, vēsta ziņu aģentūra LETA.

LVF padomes locekle Kristīne Dūdiņa, atklājot pasākumu, atzina, ka pēdējā gada laikā vecāku līdzdalība forumā ir pieaugusi, un tas ir ļoti apsveicami, jo dažādu pētījumu dati liecina, ka bērniem, kuru vecāki aktīvi iesaistās izglītības procesā, sekmes ir augstākas.

Pēc savas uzrunas K. Dūdiņa gribēja aicināt IZM pārstāvi nolasīt ministra Dombrovska uzrunu LVF, taču izrādījās, ka atbildīgais pārstāvis nav ieradies. Foruma moderators, konstatējot šo neplānoto atkāpi no dienaskārtības, LVF dalībniekiem sacīja: "Tas acīmredzot nozīmē, ka viss ir mūsu pašu rokās. Cik daudz izdarīsim, tik arī būs."

Vēlāk tomēr izrādījās, ka zālē ir kāda IZM pārstāve - Izglītības departamenta direktores vietniece vispārējās izglītības jomā Ineta Īvāne -, taču viņa nebija deleģēta lasīt klātesošajiem ministra uzrunu, bet gan klausīties forumā runāto. Neraugoties uz minēto, Īvāne devās uz zāles priekšā esošo tribīni un nolasīja fragmentus no Dombrovska uzrunas.

Ministrs savā rakstiskajā uzrunā norādīja, ka negrib eksperimentēt ar daudzajiem skolēniem un pedagogiem. Izglītības sistēma ir jāmaina, bet tas jādara, skaidri saprotot mērķi, uzskata ministrs.

Vienlaikus V. Dombrovskis bija uzsvēris, ka "ir liela atšķirība starp mācīšanos skolā un mācīšanos ikdienā." Neviena skola nespēs ietekmēt bērnu tā, kā to spēj viņa vecāki, teikts ministra uzrunā.

Paredzētajā laikā uz forumu nebija ieradusies arī Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāre Liene Cipule, kura krietni vēlāk, nekā plānots pasākuma darbakārtībā, klātesošos iepazīstināja ar VM iecerēm bērnu veselības uzlabošanai skolā.