PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6533.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) rīkos diskusiju par matemātikas praktisko prasmju sekmēšanu iedzīvotājiem.

Seminārs-diskusija Iedzīvotāju matemātikas prasmju sekmēšana notiks trešdien, 20.augustā, plkst.11. Uz šo semināru un diskusiju Izglītības inovāciju pārneses centrs sadarbībā ar LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes Matemātikas katedru vēlas pulcēt darba devējus, Jelgavas pilsētas un Zemgales reģiona pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, skolotājus, pasniedzējus un vecākus, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Vairāku pētījumu rezultāti parāda, ka mūsdienās matemātika skolās un universitātēs neveido stabilu pamatu tālākajai karjerai. Turklāt matemātika, ko māca skolās un augstskolās, un matemātika, kas nepieciešama un var tikt pielietota dažādās dzīves situācijās, savā starpā nav saistītas," skaidro LLU pārstāve Jana Lanmere.

Seminārā un diskusijā iecerēts kopīgi rast atbildes uz šādiem jautājumiem: kas būtu darāms nacionālā, institucionālā un individuālā līmenī, lai veicinātu iedzīvotāju pamata matemātisko prasmju apguvi? Kā dažāda veida organizācijas vai institūcijas var piedalīties šajā procesā? Kā organizēt pieaugušo matemātikas tālākizglītību, un kāds metodiskais nodrošinājums vēlams vai nepieciešams?

Nordplus projekta Sadarbība iedzīvotāju matemātikas prasmju sekmēšanai ilgtspējīgas attīstības un labklājības kontekstā ietvaros rīkotā diskusija notiks Jelgavas pils 101.auditorijā, Lielajā ielā 2, Jelgavā. Nordplus Pieaugušo izglītības programmas finansējums šim projektam ir 37 000 eiro.