PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6284.jpeg
Lai īstenotu sadarbības projektus izglītībā starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina pieteikties Nordplus programmā.

Tajā piedalās Latvija, Lietuva, Igaunija, Dānija (arī Grenlande un Fēru salas), Somija, (arī Ālandu salas), Islande, Norvēģija un Zviedrija, vēsta laikraksts Diena.

Līdz 3. martam pieteikumus var iesniegt vairākās Nordplus programmas apakšprogrammās. To vidū ir Jauniešu programma, kas paredz iespēju īstenot skolēnu braucienus pie saviem vienaudžiem, skolēnu prakses un skolotāju apmaiņu, kā arī Augstākās izglītības programma, Pieaugušo izglītības programma, Ziemeļvalstu valodu programma un tā dēvētā Horizontālā programma, kas nodrošina sadarbības iespējas mūžizglītībā, paredzot tādas aktivitātes kā semināri, konferences un inovatīvi kursi.

"2013. gada konkursā finansējumu saņēma 30 projektu no Latvijas par dažādām tēmām, piemēram, jauniešu uzņēmējspēju kompetences attīstīšana, Baltijas un Ziemeļvalstu dziesmas un dejas, tūrisma infrastruktūra, vecāku izglītošana un pedagogu profesionālās pilnveides ilgtspēja," atgādina VIAA pārstāve Linda Kapustinska

Visi interesenti 9. un 15. janvārī aicināti uz VIAA organizētajiem informatīvajiem semināriem par Nordplus projektu konkursa nosacījumiem. Plašāka informācija par katras programmas mērķiem, projektu īstenotāju pieredzi un līdzfinansējuma apjomu meklējama arī VIAA mājaslapā.