PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6266.jpeg
Foto: 123RF
Skolu mācību programmā vajadzētu iekļaut jautājumus par Latvijas kino, tādējādi izmēģinājuma stadijā vajadzētu izstrādāt un ieviest kultūrizglītojošu programmu, norāda Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Viņa skaidroja, ka ar kino palīdzību var mācīties svešvalodas un vēsturi. Skolotājiem jau ir pieejama virkne latviešu filmu, taču nav stāstīts par to, kā tās varētu izmantot mācību procesā, stāstīja D. Rietuma. Viņa norādīja, ka skolotājiem būtu vajadzīga metodoloģija, kas to skaidrotu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kino izglītība, pēc D. Rietumas teiktā, ir nepieciešama Latvijas un Eiropas kino pastāvēšanai, jo tieši bērni un jaunieši ir kino perspektīvie skatītāji. Eiropas Komisijā, kā arī Eiropas audiovizuālajā industrijā tiek runāts par to, ka jaunā paaudze prot nolasīt tikai Holivudas kino, tādējādi Eiropas kino varētu palikt bez skatītāja, pastāstīja D. Rietuma.

Bez izglītības jautājuma aktuāla filmu nozarē ir arī informācijas aprites nodrošināšana un pozitīva Latvijas kino tēla veidošana, norādīja D. Rietuma. Viņa skaidroja, ka nozares imidžs medijos galvenokārt tiek saistīts ar kaut ko negatīvu, tāpēc ir sarežģīti cīnīties par finansējumu. NKC šim nolūkam veido kino nozares pārstāvju darba grupu, lai meklētu risinājumus nozares publicitātei.