PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6250.jpeg
Ventspils pašvaldība izmaksās pabalstus vispārizglītojošo skolu 9. un 12.klašu beidzējiem - bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī trūcīgiem un maznodrošinātiem bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Pabalstu skolas izlaidumam varēs saņemt abās Ventspils Sociālā dienesta kasēs no 26.maija līdz 30.jūnijam. Pabalstu iespējams pārskaitīt arī uz tā saņēmēja bankas norēķinu kontu, informēja Ventspils Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciālists Varis Putniņš.

Paredzēts, ka materiālo palīdzību 35,57 eiro apmērā varēs saņemt 35 bērni no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, bet 42,69 eiro apmērā - divi trūcīgi vai maznodrošināti bez vecāku gādības palikuši bērni, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Lai saņemtu pabalstu, skolēna vecākiem vai arī 18 gadu vecumu sasniegušam skolēnam pašam Sociālajā dienestā jāuzraksta iesniegums ar lūgumu piešķirt pabalstu. Ja izglītības iestāde, ko skolēns absolvē, nav Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestāde, tad jāiesniedz arī izziņa no mācību iestādes, kas apliecina, ka absolvents ir vispārējās izglītības iestādes 9. vai 12.klases skolēns.

Tiesības uz pabalstu ir vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm līdz 20 gadu vecumam, ieskaitot ar nosacījumu, ka absolvents nestrādā.