PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6750.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Saeima nodeva izskatīšanai projektu Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz bērnu audzināšanu balstīt arī laulībā, tajā pašā laikā izglītības iestādēs aizliedzot seksuālo attiecību popularizēšanu.

Likumā iecerēts noteikt: "Bērnu izglītības un aprūpes iestāžu dzimumaudzināšanai jābalstās uz tradicionālajām ģimenes vērtībām un laulību - savienību starp vīrieti un sievieti. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs seksuālo attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta."

Tāpat plānots aizliegt bērnu kā dalībnieku vai skatītāju iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir seksuālo attiecību popularizēšana un reklāma, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Normatīvā akta projekta anotācijā norādīts, ka bērnu seksuālai izglītībai ir jābalstās uz tradicionālas ģimenes vērtību popularizēšanu, aizliedzot propagandēt un reklamēt seksuālās attiecības kā pērkamu un pārdodamu patēriņa preci. Bērni esot jāaudzina tā, lai viņos veidotos izpratne, ka tieši stabilas un pilnvērtīgas ģimenes, kuru pamatā ir laulība, ir pamats valsts stiprināšanai un attīstībai.