PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Aizved klasi piedzīvojumā uz Ventspili!
Aizved klasi piedzīvojumā uz Ventspili!
Foto: Ventspils TIC
Šajā rudenī aicinām skolēnus no visas Latvijas doties neaizmirstamā piedzīvojumā uz Ventspili! Izzinošas un atraktīvas ekskursijas piedāvā Zinātnes centrs “VIZIUM”, Ventspils Digitālais centrs un mūsdienīgās mācību vides prototips “Nākotnes klase”. Sajust vēstures elpu un iepazīt senus priekšmetus varēs Ventspils muzeja struktūrvienībās. Savukārt, aktīvas atputas cienītājus sagaidīs Piedzīvojumu parka “Kaķa taka” vai aizraujoša izklaide Ūdens piedzīvojumu parkā.

Atmodini sevī zinātkāri!

Atmodināt savu zinātkāri un doties tehnoloģiju un zinātnes piedzīvojumā skolēnus aicina Zinātnes centrs “VIZIUM”. Tajā ikvienu apmeklētāju sagaida plaša ekspozīcija ar vairāk nekā 80 izglītojošiem eksponātiem, kas interaktīvā un izklaidējošā veidā māca par dabaszinātnēm un tehnoloģijām. Turpat būs iespēja piedzīvot un izjust visdažādākās emocijas, padarot klases ekskursiju par piedzīvojumu, kas paliks atmiņā ilgu laiku! Dodoties ekskursijā uz Zinātnes centru “VIZIUM”, klasei pienākas 10% atlaide ekspozīcijas zāles apmeklējumam, savukārt skolotājam ieeja zālē ir bez maksas! Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Dodies digitālā piedzīvojumā!

Ventspils Digitālais centrs aicina uz Minecraft, STEM, robotikas, digitālās mākslas un citām tehnoloģiju darbnīcām, kurās būs iespēja radoši izpausties un ar tehnoloģiju palīdzību pašiem radīt dažādas interesantas lietas! Darbnīcas norisinās jaunajā zinātnes centrā “VIZIUM”! Nodarbību tēmas un saturu iespējams pielāgot attiecīgi skolēnu vecumam. Ar pilnu informāciju par Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju darbnīcām, laikiem un cenrādi var iepazīties ŠEIT.

Iepazīsti vēsturi!

Livonijas ordeņa pilī – senākajā muzeja ēkā – pamatskolas un vidusskolas audzēkņi var apgūt izglītības programmu "Ventspils muzeja mūzikas instrumentu CV". Tās ietvaros iespējams iepazīties ar neparastiem vēsturiskajiem mūzikas instrumentiem, kas saistīti ar pils, pilsētas un apkārtnes muižu vēsturi. Savukārt, nodarbībā "Svārki, brunči, lindraki" var uzzināt par šī aizraujošā apģērba vēsturi, to izcelsmi, lietošanu un pilnveidi cauri gadsimtiem.

Ventspils ostas noslēpumus sākumskolas un pamatskolas skolēni var atklāt nodarbībā "Portus Vinda", kurā interesenti aicināti atpazīt dažādu laiku kuģus - burukuģus, tvaikoņus, arī mūsdienu lainerus. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Piejūras brīvdabas muzejs ir tā vieta, kur bērni aicināti iepazīt un iedzīvināt latviskās tradīcijas. Šogad muzejs aicina uz rudens pirmajiem nozīmīgākajiem gadskārtu svētkiem – Miķeļiem. Spēlējot spēles, minot mīklas, mācoties tautasdziesmas un ticējumus, bērni iepazīs latviskās Miķeļdienas tradīcijas. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Viena no jaukākajām Ventspils izpriecām ir brauciens ar Piejūras brīvdabas muzeja “Mazbānīti”. Vairāk nekā 100 gadus senā tvaika lokomotīve ar vagoniem ir saudzējams un lolojams muzeja eksponāts. Par kursēšanas grafiku un cenām uzzini ŠEIT.

Uzzināt, ar ko nodarbojas galdnieks, kalējs, audējs, kurpnieks u.c. amatnieki iespējams Amatu mājas interaktīvajā nodarbībā “Amats – dzīves zelta pamats”. Turklāt šobrīd ir lieliska iespēja apmeklēt Amatu mājas jauno ekspozīciju “Amatnieku šķūnis”. Ja muzejs iepriekš nav apmeklēts, nodarbība “Mans pirmais muzeja apmeklējums” paredzēta kā ievads muzeju pasaulē, kas ietver senās klases iepazīšanu un amatnieku darbnīcu apskati. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

H.Dorbes memoriālais muzeja “Senču putekļi” nodarbība “Koki – rakstnieka zaļais dārzs” piedāvā doties pastaigā pa rakstnieka dārzu un iepazīt tā daiļradi. Savukārt, nodarbība “Dzeja Izai” attēlo dzejas bērniem tapšanas aizkulises, runājot par rakstnieka Herberta Dorbes bērnu dzejoļiem, kas tapuši 20.gs. 20-tos gados un veltīti viņa vecākajai meitai Izoldei, ģimenē sauktai par Izu. Skolēni noklausās H.Dorbes bērnu dzejoļus no grāmatas “Apaļš kā pūpols”(1994) un sadaloties grupās, meklē dzejoļos atskaņas. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Baudi piedzīvojumus kopā!

Šajā rudens sezonā skolēni ir aicināti apmeklēt arī Ventspils Piedzīvojuma parka “Kaķa taku” ar piecām dažādām trasēm, kā arī izjust cīņas sparu un azartu peintbola vai lāzertaga spēlē.

Izbaudīt ūdens priekus un lielisku atpūtu dažādās ūdens atrakcijās piedāvā Ūdens piedzīvojumu parks. Šeit izklaidi atrakciju zonā sniegs mākslīgo viļņu baseins, slīdrenes un kalnu upe, SPA vannas, siltais baseins, kā arī bērnu baseins. Savukārt, SPA zonā ir pieejamas saunas, turku pirts un sāls istaba, masāžas dušas un aukstā ūdens toveris. Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Mācies digitāli Nākotnes klasē!

Nākotnes klase” piedāvā iepazīt digitalizētās izglītības iespējas gan skolēniem, gan skolotājiem. Šeit var iemācīties apgūt līdzšinējo skolas vielu, izmantojot digitālās spēles, interaktīvās lietotnes un praktiskos darbus. Programmas saturs tiek sagatavots pēc klases pieprasījuma un vajadzībām: fizika, ķīmija, matemātika, inženierzinātnes, dizains un tehnoloģijas u.c.

“Nākotnes klases” reklāmdrukās izzini apdrukas veidus un apskati, ko iespējams izgatavot ar dažādajām dizaina darbnīcas “RADE” iekārtām. Iepazīsti Nākotnes klasi un, izmantojot tajā esošās tehnoloģijas, izveido savu individuālo digitālo dizainu. Izmantojot sublimācijas metodi, uzdrukā tikko izveidoto dizainu uz kāda produkta! Par pieteikšanas iespējam un cenām uzzini ŠEIT.

Pats sev klaviermeistars

Ventspils Mūzikas bibliotēka piedāvā apmeklēt nodarbību "Pats sev klaviermeistars". Ar jaunā izgudrotāja Makey Makey Classic komplektu ikviena lieta, piemēram, banāns, plūme, kivi, lineāls, follija, ūdens trauciņā u.c. tiek pārvērsta par skārienjutīgu tastatūru un izveidotas klavieres ar 6 skaņām.

Mazāko klašu audzēkņi mācās par skaņu un troksni, no dažādiem priekšmetiem paši veidojot digitālas klavieres. Vidējā vecuma posma bērni sarindo skaņas secīgi no nots do līdz la, bet vecākās klases spēlē vienkāršu melodiju.

Atbilstoši vecuma grupas uztverei, nodarbībā ir iekļauta dabaszinību un fizikas viela.

Tāpat eksperimentālā ceļā iespējams uzzināt, kuri materiāli vada un kuri nevada elektrību, kāpēc zibens laikā nevajag peldēt un stāvēt zem kokiem un kāpēc eglīšu virtenē izdegot vienai spuldzītei nedeg arī pārējās. Nodarbība ir bez maksas, ņemot līdzi grupas izvēlētus augļu (ābols, banāns, kivi u.c.).

Ceļojums kosmosa pasaulē

Ventspils Jaunrades nams piedāvā apmeklēt Baltijā modernāko un lielāko digitālo planetāriju, kurā iespējams skatīties aizraujošus zvaigžņu šovus un 360 grādu filmas par dabu, Visumu un planētām. Savukārt, Observatorijā ar augstas kvalitātes teleskopa palīdzību tiek veikti Saules novērojumi. Iepazīsti kosmosu arī Tu!

Ventspils Briežu dārzs aicina!

Īstais brīdis, lai dotos uz Ventspils Briežu dārzu, apgūtu ko jaunu un paplašinātu savu redzesloku, kam skolas dienās nepietiek laika! Ventspils Briežu dārzā varēs sastapt: briežus, strausus, alpakas, lamu, Hailandes govis, kazas, aitas, trušus un dažādus mājpuntus, pacienājot viņus ar kādu gardumu. Šeit iespējams izbaudīt izjādi zirga mugurā un atpūsties lēkājot pa batutu, izbraucot ar kartingu un katamarānu. Pēc aktīvas darbošanās un pastaigas uz vietas iespējams ieturēt arī gardas pusdienas. Rudens nav domāts, lai garlaikotos, bet dotos ar ģimeni vai klasi dabā saturiskā piedzīvojumā.

Izej pastaigā!

Dienvidu mola promenāde ir iemīļota pastaigu vieta visa gada garumā, kur vērot saulrietus un stiprās vēja brāzmas. Pa ceļam uz bāku apskatāma 4 m augstā skulptūra “Govs Matrozis”, zvejas kuģi “Azova” un “Grots”, kā arī milzu “Krēsls”. Savukārt, no 12 m augstā skatu torņa var vērot kuģu ienākšanu ostā.

Viena no retajām krasta aizsardzības būvēm, kas saglabājusies Latvijā un Baltijā ir Ventspils 46. krasta baterijas uguns koriģēšanas tornis. Torņa apmeklētājiem iespējams gan izzināt tā vēsturi, gan uzkāpt skatu tornī un izbaudīt brīnišķīgu apkārtnes meža un Baltijas jūras ainavu.

Savukārt, Jūrmalas parks pārsteigs ar Baltijā lielāko enkuru kolekciju un piedāvās kāpelēt un ložņāt pa koka laipām un citiem šķēršļiem parka “Džungļu takā”.

Ostas ielas promenādes atjaunotajā posmā paveras brīnišķīgs skats uz Ventu, jūras vārtiem, senajām ostas darbnīcām, iespaidīgo boju kolekciju, eksponēto loču kuģi “Rota”. Tur pieejams jauns vides objekts ar vēstures liecību - 22m dziļumā jūras dzelmē atrastā dzenskrūve “Cilvēciskais spēks”.

Staldzenes stāvkrasts izceļas ar savu neskartās dabas unikalitāti. To iespējams apskatīt gan no jaunizbūvētās skatu platformas, gan izmantojot apgaismoto koka laipu ar lēzenu pieeju pie jūras. Savukārt, Būšnieku ezera dabas taka ir īpaši iecienīta aktīva dzīvesveida cienītāju vidū. Šeit izveidota gājēju laipa, kas iestiepjas pašā ezerā. Tās galā atrodas skatu platforma, kas ļauj baudīt mierpilnu atpūtu ar skatu uz ezera panorāmu.

Seko aktualitātēm ŠEIT.

ventspils_eksk.JPG

Tiekamies Ventspilī!