PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

4X8A5406.jpg
Foto: Karostas piedāvājums skolēnu grupām 2022. gada pavasarim
Karostas piedāvājums skolēnu grupām 2022. gada pavasarim

Spiegu spēle "Bēgšana no PSRS"  

Spēles uzdevums:

Saliedēti darbojoties, pārvarēt dažādus šķēršļus, atrast draugu, kurš pats nav spējīgs pārvietoties, un nogādāt viņu drošībā – līdz zemūdenei.

Komanda darbojas pēc devīzes „Viens par visiem, visi par vienu!”. Svarīgākais šajā spēlē ir komandas gars, savstarpēja izpalīdzība un „drauga pleca” sajūta. Spēle notiek Ziemeļu fortos – pazemē un virszemē. Cena skolēniem 6 eiro no personas.

begsana2-1024x682.jpg

Karostas cietums piedāvā:

  1. Ekskursija pa Karostas cietumu ar gidu. Ilgums 45 min. Cena skolēniem 3,50 eiro no personas.
  2. Ekskursija ar šova elementiem ir pasākums tiem, kas grib ko vairāk par parastu ekskursiju. Ilgums 1 stunda. Cena skolēniem 4 eiro no personas.
  3. Izrāde “Aiz restēm” ir vēsturisks realitātes uzvedums ar skatītāju līdzdalību. Tas veidots pēc patiesiem stāstiem no Karostas virssardzes dzīves. Uzveduma būtība un mērķis ir ļaut katram dalībniekam iejusties cietumnieka lomā un iepazīties ar interesantākajiem faktiem no cietuma vēstures. Realitātes uzvedumā aicināti piedalīties visi drosmīgie, kas vecāki par 12 gadiem. Ilgums 1,5 stunda. Cena skolēniem 6 eiro no personas.

Redans

Redans ir daļa no 19.gs beigās būvētā cara laika cietokšņa, kurā 1919. gadā notika sīvas cīņas, aizstāvot Liepāju pret Bermonta karaspēku. Tagad Redanā ir iespējams iepazīties ar Liepājas cietokšņa vēsturi un varonīgo Liepājas aizstāvēšanu 1919. gadā.

Redanā ir ierīkots Karostas un Neatkarības kara muzejs.

Ekskursijas ilgums 1 stunda. Cena skolēniem 3,50 eiro no personas.

Redans_darba procesā_6.4 (33).JPG

Pusdienas bufetē

Matrožu pusdienas Makaroni “po flotski” + saldais (šokolādes krēms ar ķīseli)  4 eiro

Soļanka vai Frikadeļu zupa 2 eiro

Makaroni “po flotski” 2,50 eiro

Kotlete ar vārītiem kartupeļiem 3,50 eiro

Karostas cietums 2017_Egons Ziverts (7).JPG

Grupām iepriekšēja pieteikšanās pa tel.nr. 26369470 vai epastu: [email protected]. Papildus informāciju varat meklēt www.karostascietums.lv