PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

1 Gaizins IMG_9495.jpg
Foto: Madonas TIC
Madonas pusē Tevi gaida ainavas ar pauguriem un Latvijas kalniem, ezeri un mežtakas, dārzi un parki, vides izziņas spēles, radoši uzdevumi un orientēšanās punktu meklēšana.

Madonas tūrisma informācijas centrs apkopojuši 8 pastaigu un pārgājienu idejas:

1 Kalsnavas marsruts LVM-3.jpg

Kalsnavas dārzu un mežu vilinājums.  Garums 3, 6 vai 11 km, ir elektroniska karte. Var iet savā nodabā, kopā ar vietējo gidu vai papildināt ar “LVM Kalsnavas arborētuma” vides izziņas aktivitātēm: spēlēm, darba lapām, radošām darbnīcām, meža ekspedīciju. 

1 Smeceres sils_0190388001585302121.jpg

Smeceres sila mežtakas. Garums 4, 6, vai 10 km. Takas ir marķētas, var iet vienkāršā pastaigā vai paņemt darba lapu ar orientēšanās punktu meklēšanas uzdevumiem. Sākuma punktā var iznomāt velosipēdus.

Lazdonas ezeru loks. Garums 4, 5, vai 6 km, gājienā apvienoti 3 ezeri, ir elektroniska karte.

Esam augstāk! 2,5 km gara pastaiga pa Madonas pilsētu, maršruts ir marķēts ar augstuma atzīmēm, kas uzzīmētas uz trotuāra.

Kāla ezers un mellenes. Garums 9 km, maršrutam ir brošūra un karte. Var iet savā nodabā vai kopā ar vietējo gidi, kas dienas iespaidus bagātinās ar stāstiem un radošiem vides izziņas uzdevumiem. 

Uzkāp kalnā!

Gaiziņkalns. Kāpšana kalnā, 2 km gara marķēta taka.

Aronas pilskalns. Kāpšana kalnā, avots, šūpoles.

Rēķu kalns. Kāpšana kalnā, atpūtas komplekss.

Tas viss apkopots brošūrā “Pārgājieni Madonas novadā”, detālas maršrutu kartes un apraksti www.visitmadona.lv sadaļā “Maršruti, ceļveži”.