PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

ziepju-darbnica.jpg
Foto: Zanzibara
Kurš gan no mums nav meistars „ziepju vārīšanā”, bet uzdāvināt mīļajai mammai, tētim vai omai paša gatavotu ziepīti – tas gan būs jauks pārsteigums! Mēs iemācīsim bērniem taisīt ziepes, kuras ir krāsainas, smaržīgas, brīnišķīgi skaistas.

Ziepju gatavošana ir mazliet maģisks process, kurā tiek izvēlēta forma, un krāsu kombinācija, jaukts un maisīts, kaut kas pieliets, šis tas piebērts, pasmaržots un rezultāts - apbrīnots. Tāpat kā nav divu vienādu cilvēku, nav arī divu vienādu ziepīšu.

Šī ir mūsu iemīļota darbnīca jau daudzu gadu garumā un varam droši teikt – tā patīk jebkuram vecumam sākot no 4 gadiem un rezultāts vienmēr izdodas fantastiski skaists!

Darbnīcas norise

Ievads - ziepes senatnē un mūsdienās

Dalībniekiem tiek pastāstīts par ziepju izgatavošanu senākos laikos Latvijā – kur tās gatavoja, no kādām izejvielām. Kādi augi ir dabiskās ziepes, kādas dabā sastopamās vielas veido ziepes. Tālāk runājam par ziepju izgatavošanu mūsdienās un dalībnieki tiek iepazīstināti ar darbnīcā izmantojamajām sastāvdaļām un ziepju izgatavošanas procesu.

Darbnīca

Darbnīcas laikā katrs dalībnieks izgatavo 1 gabalu ziepju savā izvēlētajā formā. Ziepes tiek gatavotas 2 kārtās, variējot ar to krāsu, aromātu, sastāvdaļām, lai dalībnieki iegūtu pēc iespējas labāku priekšstatu par daudzveidīgām iespējām ziepju izgatavošanai mājas apstākļos.

5 EUR/pers + ceļa izdevumi (Rīga, Pierīga - 10 EUR)

Pedagogiem dalība darbnīcā – BEZ MAKSAS.

Iekļauti visi materiāli 1 ziepītes (~ 90-120g) izgatavošanai

Minimālais dalībnieku skaits izbraukuma darbnīcai:

- Rīga, Rīgas rajons – 25

- Līdz 120 km no Rīgas – 40

- 120+ km no Rīgas – 60

Ilgums – līdz 1 h, varam iekļauties ar vienu grupu mācību stundas ietvaros

Nepieciešams no jūsu puses: darboties griboši bērni, telpa ar galdiem, rozeti un izlietni.

Vairāk informācijas par darbnīcu ŠEIT.

www.zanzibara.lv, tel.: 22001295