PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5780.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Šodien 12.klašu skolēniem notiks krievu valodas centralizētais eksāmens.

Krievu valodas eksāmena norise plānota līdz 16.martam.

Tāpat šodien noslēgsies arī angļu valodas eksāmena norise. Rīt, 16.martā, skolēni kārtos eksāmenu franču valodā.

Pēc eksāmenu nokārtošanas, 19.martā, divpadsmitklasnieki dosies nedēļu ilgā brīvlaikā, savukārt eksāmenu sesija 12.klašu skolēniem turpināsies maijā.

Kā ziņots, šogad pastiprināta drošība valsts pārbaudījumu norisē. Tiem valsts pārbaudes darbiem, kurus lejuplādē noteiktā laikā pirms eksāmena sākuma, samazināts lejuplādes laiks. Līdz šim laiks no valsts pārbaudes darba materiāla elektroniskās versijas saņemšanas un atvēršanas līdz darba pildīšanas sākumam bija divas stundas, taču tagad tas ir samazināts līdz pusotrai stundai.

Šogad izmaiņas būs arī tiem centralizētajiem eksāmeniem, kuriem ir izvēles domrakstu temati valodu eksāmenos un argumentētā pārsprieduma temati vēstures eksāmenam. Temati nebūs ievietoti eksāmena materiālā, bet tos izglītības iestādes vadītājam vajadzēs lejuplādēt pārtraukumā pirms attiecīgās daļas sākuma. No materiāla lejupielādes brīža katrs izglītības iestādes vadītājs ir atbildīgs par tā pavairošanu un nodošanu eksāmena vadītājiem. Brīdī, kad sāksies attiecīgā eksāmena daļa, visi kārtotāji varēs iepazīties ar tematiem, informē aģentūra LETA.

VISC uzsvēra, ka visiem valsts pārbaudījumu darbiem būs drošības pastiprinājumi. Drošības nolūkos VISC neatklāj, kādas būs šīs pazīmes, bet šogad "noteikti būs daudz vieglāk identificēt attiecīgās skolas valsts pārbaudījumu darbus".