PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Pasaules augu diena FB.jpg
Sestdien, 13.maijā, no plkst. 8.00 līdz 14.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD), Salaspilī, Miera ielā 1, notiks ikgadējais “Pasaules augu dienas” stādu gadatirgus, kura laikā notiks dārza tehnikas Makita paraugdemonstrējumi, kā arī muzikālais dzejas uzvedums “Latvijas koki gadsimtu atspulgā”.

Laika ziņu prognozes liecina, ka salnas šopavasar vairs nav gaidāmas un ir īstais laiks pievērsties dārza darbiem. NBD stādu tirgū ir iespēja iegādāties ne vien botāniskajā dārzā izaudzētus stādus, kurus citos gadatirgos iegādāties nav iespējams, bet arī iepazīt Latvijas lielāko stādaudzētavu sortimentu. Kopumā gadatirgū iespējams iegādāties stādus no vairāk nekā 100 stādaudzētavām. Gadatirgu aicinām apmeklēt ne tikai dārzu un daiļdārzu īpašniekus, bet arī telpaugu mīļotājus, jo tiks tirgoti arī NBD Oranžērijas sarūpētie siltzemju augi.

Plkst. 12.00 apmeklētāji aicināti apmeklēt muzikālu dzejas uzvedumu "Latvijas koki gadsimtu atspulgā," kurā piedalīsies kultūras centra Iļģuciems Teātra studija “Rampa” un Mazās Ģildes sieviešu koris “Ausma”. Uzvedums būs baudāms NBD oranžerijā un tā ietvaros uzstāsies arī dendrologs Andrejs Svilāns.

Koki3.jpg

Apmeklētāji aicināti doties arī pastaigā pa dārzu, iegriežoties Akmeņdārzā, kur pelēcīgos akmeņus koši izrotājušas mežlilijas, prīmulas, silpurenes, fritilārijas u.c., kā arī aplūkot tulpju kolekciju ar selekcionāra Vitauta Skujas selekcionētajām tulpju šķirnēm, kas nupat sākušas raisīt ziedus.

Gadatirgus apmeklētāji tiek aicināti apmeklēt arī NBD oranžēriju, kur apmeklētājiem pieejamas četras zāles - Sukulentu zāle, Siltā subtropu zāle, Vēsā subtropu zāle un Tropu zāle.

Ieeja gadatirgū: uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Reklāmraksts