PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10628.jpeg
Klīnika “Premium Medical”, viena no Latvijā straujāk augošajām privātās medicīnas iestādēm, apmeklētājiem durvis vēra 2007. gadā, lai rūpētos par vissvarīgāko, kas mums tiek dots – veselību.

Šodien “Premium Medical” kolektīvu veido jau ap 90 Latvijas labākie speciālisti, kas veic diagnostiku un ārstēšanu vairāk nekā 30 dažādos medicīnas virzienos. Daži no tiem ir unikāli kā, piemēram, profilaktiskās veselības pārbaudes “Check-up” programmas, ģenētiskie testi, triholoģija, aviācijas medicīna u.c. Klīnikas filozofija balstās atziņā, ka medicīnas centrā ir jābūt cilvēkam un 21. gadsimtā pacientiem nebūtu jāsaskaras ar modernās medicīnas ēnas pusēm – steigu, konveijera principu un rutīnu, kad ir nepieciešams individuāls risinājums un ārsta rūpīgi veikta izmeklēšana. “Premium Medical” speciālisti uzskata, ka pat vismodernākās medicīnas tehnoloģijas nevar aizstāt uzticības pilnas attiecības starp pacientu un ārstu, tādēļ mūsu pacienti augstu novērtē personalizēto pieeju, kas ir mūsu klīnikas vizītkarte. 

koki1.jpg  koki2.jpg  koki3.jpg  

“Premium Medical” ir klīnika visai ģimenei, mēs specializējamies ģinekoloģijā, dzemdniecībā un pediatrijā, kā arī esam Latvijas līderi preventīvās medicīnas programmās. Mēs esam viena no pirmajām medicīnas iestādēm Latvijā, kas pacientiem sāka piedāvāt Rietumvalstīs augstu novērtētās veselības “Check-up” programmas.  Tās apvieno divus būtiskus nosacījumus ātrai un efektīvai veselības problēmu risināšanai – kompleksu pieeju un  savlaicīgu diagnostiku. Atkarībā no cilvēka vecuma un dzīvesveida ārsts paredz pacientam nepieciešamos individuālos izmeklējumus, lai pēc iespējas savlaicīgāk un precīzāk noteiktu pastāvošos veselības riskus un pēc iespējas efektīvāk tos novērstu. Tieši regulāras profilaktiskās veselības pārbaudes ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ attīstītāko valstu iedzīvotāju dzīves ilguma rādītāji pārsniedz Latvijas iedzīvotāju ilgumu pat par 10-20 gadiem. Klīnikā pieejamas arī specializētas “Check-up” programmas konkrētās riska grupās esošiem cilvēkiem, piemēram, “Mugurkaula Check-up”, “Smēķētāja Check-up”, “Topošā pirmklasnieka Check-up” u.c.

hogi.jpg  liktrengens.jpg  samazinats.jpg  

Kopā ar kolēģiem no ASV Sietlas pediatrijas klīnikas „Pediatric Associates” “Premium Medical” vadošo bērnu speciālistu komanda ir izstrādājuši padziļinātu bērnu veselības profilakses programmu. Šīs bērnu „Check-up” programma sniedz iespēju pārliecināties par vispārējo bērna veselības stāvokli un attīstību, kā arī veikt padziļinātas apskates problēmu gadījumā. “Premium Medical” pediatre Gerda Lielause uzsver, ka vairāku iemeslu dēļ īpaši svarīga ir kvalitatīva pašu mazāko skolēnu veselības pārbaude. Lai arī lielākoties skolas gaitu uzsākšana bērniem ir pozitīvs piedzīvojums, kas ienes dzīvē daudz interesantu piedzīvojumu un jaunu draugu, organismam tas nenoliedzami ir stress – nepazīstama vide, daudz iepriekš nezināmu cilvēku, vajadzība veidot savstarpējās attiecības, koncentrēties stundās, vēlme būt labākajam, jaunais "pieaugušā" statuss, prasība klausīties, nerunāt.

Mainās arī prasības pret bērna redzi un tās pielietojums. Izteikti pagarinās laiks, ko bērniem jāpavada, izmantojot tuvuma redzi, lasot un rakstot. Tādēļ ir īpaši svarīgi kompleksi pārbaudīt bērna veselību gan pirms skolas gaitu uzsākšanas, gan pirmajos mācību gados, lai palīdzētu skolēnam pielāgoties jaunajiem apstākļiem (piemērotu pareizu redzes korekciju, noteiktu nepieciešamo attālumu no tāfeles, atrastu piemērotas  fiziskās aktivitātes u.c.). Jāņem vērā, ka bērnam šajā vecumā nāk daudz jaunas pieredzes, kuru tas ne vienmēr spēj objektīvi novērtēt. Ārstes praksē ir bijis arī tā, ka, izrādās, pirmklasnieka vājo sekmju iemesls ir bērna nepietiekamā redze, taču, nezinādams, kā patiesībā ir jābūt, bērns nespējis to paskaidrot.

titulbilde.jpg  PremiumMedical_small-52.jpg  taureņi.jpg  

“Premium Medical” mēs esam pārliecināti, ka labas veselības pamatā ir ārsta un pacienta ilgtermiņa attiecības, kuras balstītas savstarpējā uzticībā. Tādēļ mums vienmēr ir laiks, ko veltīt katram pacientam. Nav rindu, nav steigas un nav līdz galam neizrunātu jautājumu – mēs zinām, ka laba veselība sākas ar sarunu.

Klīnika “Premium Medical” kā miera oāze steidzīgās pilsētas vidū  atrodas pašā Rīgas centrā, 13. janvāra ielā 3.  Klīnika piedāvā visu veidu izmeklējumus un speciālistu, tostarp, kardiologa, gastroenterologa, LOR, bērnu alergologa u.c., konsultācijas bērniem un zīdaiņiem, kā arī grūtnieču aprūpi un atbalstu topošajiem vecākiem.

Vairāk par klīniku mājaslapā.