PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

9198.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
5.novembrī ceturto sezonu uzsāk Iespējamās misijas projekts Direktoru klubs, kurā šogad piedalīsies 37 Latvijas skolu direktori. 

Projekta mērķis ir pilnveidot savas vadības prasmes un stiprināt skolu kapacitāti, nodrošinot labāku mācību vidi skolēniem.

Direktoru klubs ir vieta sadarbībai un labās prakses pārņemšanai no uzņēmumu vides, un iespēja dalīties ar praksi kolēģu starpā. Divu gadu laikā, apmeklējot Direktoru klubu, skolu vadītāji plāno un īsteno kādu būtisku pārmaiņu iniciatīvu savā mācību iestādē, dalās pieredzē ar citiem skolu vadītājiem un mācās no citu organizāciju pieredzes, informē Iespējamās misijas pārstāve Indra Zomerovska.

Direktoru aizsākto pārmaiņu iniciatīvu starpā ir skolas kopīgo vērtību izstrāde un iedzīvināšana ikdienas darbā, pedagogu savstarpējās sadarbības veicināšana, pedagogu personīgās izaugsmes un novērtējuma sistēmu ieviešana un citas.

Dalībnieki atzīst, ka iesaiste projektā ir nozīmīga, jo rosina skolu vadītāju savstarpēju sadarbību, rada iespēju atrast domubiedrus, gūt pārliecību par savu darbu un diskutēt par kopīgiem izaicinājumiem.

Rīgas Juglas vidusskolas direktore Aija Melle uzsver:

"Direktoru klubā es iegūstu ļoti labus atskaites punktus savam darbam, jo, mācoties, daloties savā pieredzē un iegūstot pieredzi, kas nāk nevis no skolas, bet no pavisam citas vides, es daudz izmēģinu savā skolā, pārņemu interesantas idejas. Man patīk darbs direktoru pieredzes apmaiņas grupās, kur esam tādā vidē, kurā var brīvi runāt, jo mēs tiekamies ar saviem amata brāļiem. Direktoru klubā un pieredzes grupās man ir tāda drošības sajūta, kādu es negūstu faktiski nekur citur."

Kopš Direktoru kluba izveides 2011. gadā jau 70 Latvijas skolu direktori ir kļuvuši par aktīviem dalībniekiem, pilnveidojot vadības kompetences un īstenojot būtiskas iniciatīvas savās skolās.