PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

8770.jpeg
Foto: dotshock / 123RF
430 Rīgas skolēni gatavi startam Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas risināsies no 3. līdz 5. jūlijam. 

Rīdzinieki cīnīsies par medaļām 23 no olimpiādē pārstāvētiem 26 sporta veidiem.

Galvaspilsēta pieteikusi dalību šādos sporta veidos - airēšanā, badmintonā, basketbolā, boksā, burāšanā, cīņas sportā, džudo, futbolā, galda tenisā, golfā, jātnieku sportā, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, regbijā, riteņbraukšanā, BMX, smaiļošanā un kanoe, šaušanā, taekvondo, triatlonā, vieglatlētikā, mākslas un sporta vingrošanā, volejbolā un pludmales volejbolā. Rīdzinieki priekšsacīkstēs izcīnījuši tiesības piedalīties arī florbola sacensībās, kas plānotas Olimpiādes laikā, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Iepriekšējā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē 2013. gadā, kas notika Ventspilī, Rīgas komanda ieguva 69 zelta, 55 sudraba un 53 bronzas medaļas, kopā 177 medaļas, un ieguva 1.vietu komandu vērtējumā. Savukārt vēl senāk, 2011. gadā, kad olimpiāde notika Jūrmalā, Rīgas komanda ieguva 63 zelta, 55 sudraba un 56 bronzas medaļas, kopā 174 medaļas, atkal izcīnot 1.vietu komandu kopvērtējumā.

Kā vēsta organizatori, šogad dalībai olimpiādē pieteikts rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā 3000 jaunie sportisti no 86 pašvaldībām. Olimpiādē kopumā tiks izcīnīti 236 medaļu komplekti 26 sporta veidos, kā arī florbolā, kas šogad izvēlēts kā papildu sporta veids. Valmierā norisināsies šādi sporta veidi: badmintons, bokss, futbols, handbols, peldēšana, svarcelšana, vieglatlētika, mākslas vingrošana, volejbols un pludmales volejbols. Savukārt Cēsīs – basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss. Burtnieku novadā notiks sacensības burāšanā, golfā un BMX riteņbraukšanā, bet Kocēnu novadā – jātnieku sportā, regbijā un triatlonā. Sacensības airēšanā norisināsies Jūrmalā, smaiļošanā un kanoe – Limbažu novadā, šaušanā – Valkas novadā, bet sporta vingrošanā – Rīgā. Sacensības florbolā norisināsies Līgatnē.

Rīgas dalību Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē atbalsta Rīgas pašvaldība, komandas dalību sacensībās koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.