PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

9712.jpeg
Foto: "ZZ čempionāts" / Publicitātes foto
Pieteikšanās posms desmitajām Latvijas vērienīgākajām skolēnu spēka un prāta spēlēm “ZZ Čempionātam” jau rit pilnā sparā. 

Lai arī tava komanda varētu startēt vērienīgākajās skolēnu spēlēs, visai klasei ir jāizpilda kopīgs mājasdarbs “Viens no miljona”, kas ir vērsts uz katra komandas biedra unikalitāti, individuālām spējām un prasmēm, kas palīdzēs visas komandas vienotam un saliedētam ceļam uz uzvaru. 

Šogad jubilejas spēlēs pirmo reizi izpildīt mājasdarbu tev un taviem klasesbiedriem palīdzēs radošo jomu profesionāļi un eksperti. “Viens no miljona” mājasdarbs sastāv no četriem uzdevumiem – unikālie apraksti, kopīga fotogrāfija, “ZZ Čempionāta” devīze un atbalstītāju miljons.

Piedāvājam tev un tavai klasei padomus no Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzējas, psiholoģijas maģistres, Kaivas Pēčas un Zelta Zivtiņas reklāmu autoraAleksandra Bētiņapar savas unikalitātes noteikšanu. Eksperti palīdzēs sagatavot neaizmirstamu, košu un atšķirīgu pieteikumu, kas garantēs visai klasei vietu pusfinālā.

1. Pirmais solis uz savas unikālās īpašības noteikšanu ir ticība un apziņa, ka esi īpašs, tāds, kāds nav neviens šajā pasaulē.

2. Paškritika ir laba, taču iemācies sevi arī palutināt un nebūt pārāk prasīgs. Ir jāiemācās sevi slavēt, nevis tikai sarāt un kaunināt, kas mums, Latvijas iedzīvotājiem, ir ļoti raksturīgi.

3. Domājot par savu unikalitāti, nesauc lietas, kas citiem var likties garlaicīgas,  atrodiet sevī pašu interesantāko. Tavam unikālajam stāstam svarīgi ir būt nedzirdētam, nevis pareizam.

4. Ļoti svarīgi ir būt patiesam un atklātam un nemēģināt radīt mākslīgu tēlu.  Atklātums vienmēr uzrunā cilvēkus vairāk nekā pārlieka izlikšanās būt labākam.

5. Nebaidieties būt smieklīgs. Cilvēki, kuri māk par sevi pasmieties, jau ir unikāli!

6. Padomājiet, kuri filmu un grāmatu tēli labāk paliek atmiņā un kas ir tas, ar ko viņi atšķiras. Piemēram, Sids no Leduslaikmeta vai Garfīlds. Kas viņus raksturo? Kas ir raksturīgais un interesants tevī? 

7. Katra unikalitātes noteikšanai vislabāk palīdzēs kopīgas spēles. Piemēram, varat nejauši sadalīties pāros un minūtes laikā stāstīt savam partnerim par sevi, atceroties spilgtākās atmiņas un notikumus, sākot no bērnības. Vēlāk tavam partnerim būs pārējiem jānodod spilgtākais no tava stāstījuma.  Vai arī varat uzspēlēt “patiesību un melus”, kur klasesbiedriem būs jāuzmin, kas no trim lietām, ko uzrakstījāt, ir patiesība un kas - meli. Šāda spēle katram palīdz saprast, kā viņu uztver apkārtējie. Galvenais ir atcerēties, ko par tevi stāsta, domā citi,  un katru nākamo spēli aizvien spilgtāk redzēsiet to īpašo tikai sevī. 

Piesakot savu klasi dalībai “ZZ Čempionātā”, saņemsiet padomus arī no pasaulē vadošā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei”par to, kā labāk uzņemt fotogrāfiju ar telefonu.

Tagad tikai atliek ieklausīties ekspertu padomos - vēl tikai līdz 8. aprīlim  gaidām tavu un tavas komandas  neatkārtojamo, radošo mājasdarbu!