PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

11233.jpeg
Foto: nyul / 123RF
Fizika nav jāuztver kā sausas formulas pierakstu kladēs, vakar atklātajā fizikas stundā aicināja tās dalībnieki.

Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Mārcis Auziņš aicināja fiziku baudīt. "Fizika nav formulas grāmatās, tā ir mums visapkārt," teica M. Auziņš, kurš aicināja fiziku izbaudīt un mudināja skolēnus pievērsties dabas zinību apgūšanai, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Rīgas tehniskās universitātes (RTU) rektors, profesors Leonīds Ribickis skolēniem skaidroja, ka tik ierastās ikdienas komfortu nodrošinošās lietas, kas ir cilvēkiem ir visapkārt, ir saistītas ar fiziku - ēkas, ceļi, elektrība, skaņa u.c.

Viņš mudināja skolēnus vairāk mācīties fiziku, jo pašlaik centralizēto eksāmenu fizikā esot kārtojuši aptuveni 1000 vidusskolēnu, bet RTU uzņemti pāri par 4000 audzēkņu, kuriem lielākoties visiem jāapgūst fizika.

Kā ziņots, informatīvajā telpā Esplanāde 2014 vakar notika atklātā fizikas stunda, kurā skolēni un skolotāji no Rīgas skolām pārbaudīja dažādus fizikas likumus praksē, veicot eksperimentus.

Kā norāda pasākuma organizatori, speciālisti ar fizikas zināšanām nepieciešami ražošanas uzņēmumiem, moderno tehnoloģiju attīstībai, arhitektūrā, būvniecībā un vairumā citu nozaru - pieprasījums pēc tiem nākotnē tikai pieaugs. Turklāt fiziku studējušie varot lepoties ar ievērojamiem sasniegumiem ne tikai zinātnē un pētniecībā, bet arī politikā, biznesā un citās jomās.