PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Aicina piedalīties konkursā “Laimes uzlīme”
Aicina piedalīties konkursā “Laimes uzlīme”
Foto: Konkurss "Laimes uzlīme"
Ikvienu skolēnu, kurš ir gatavs dalīties ar pozitīvām un uzjautrinošām idejām, kas liks pasmaidīt arī citiem, Ekonomikas un kultūras augstskola aicina piedalīties konkursā un radīt “Laimes uzlīmi”! Konkursa mērķis ir radīt oriģinālu uzlīmi, uz kuru paskatoties, ikviens vēlēsies pasmieties un pasmaidīt vai pielīmēt pie datora vai ledusskapja, tādējādi iepriecinot gan sevi, gan apkārtējos. Konkurss notiek projekta “Laimes sezona” ietvaros, un uzvarētāji saņems balvas no EKA.

Piedalīties konkursā ir pavisam vienkārši - tikai elektroniski jāuzzīmē laimes uzlīmes dizains un fails ar zīmējumu (JPG vai PNG formātā) līdz 18. novembrim jānosūta uz  [email protected], norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu un pilsētu, kurā dzīvojat.

Konkursa organizatori aicina skolēnus nebaidīties izkāpt ārpus rāmjiem un iekļaut uzlīmes dizainā pozitīvas, jautras un uzmundrinošas idejas. Kopumā projekta “Laimes sezona” ietvaros notiek arī ekspertu vieslekcijas, semināri un meistarklases, uz kurām aicināts ikviens interesents. Šogad lekcijās tiek diskutēts arī par finanšu pratības ietekmi uz laimes sajūtu un neizdegšanu darbā.

“Projektu aizsākām pērn, pandēmijas laikā, kad sabiedrības dienaskārtībā aktīvāk sāka parādīties jautājums par mentālo veselību un rūpēm par to. Redzot lielo interesi, secinājām, ka projektam jāturpinās arī šogad. Ja pērn interesenti iesūtīja savus zīmējumus, kā arī laimes receptes, šogad esam aicinājuši dalīties ar idejām uzlīmju formātā,” norāda projekta idejas autore, Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Projekta ietvaros plānoti arī vairāki tiešsaistes pasākumi, kurus aicināts apmeklēt ikviens interesents: 15. novembrī plānota uzņēmēja, tūrisma ziņu portāla travelnews.lv īpašnieka Aivara Mackeviča vieslekcija “Labāk ar dzīvām zivīm pret straumi, nekā ...”, savukārt 1. decembrī notiks seminārs “Laimīgas dzīves noslēpumi”, ko vadīs projekta idejas autore Oksana Lentjušenkova, bet 15. decembrī seminārs “Kā neizdegt darbā”, ko vadīs studiju programmu “Kultūras vadība” un “Starptautisko kultūras projektu vadība” direktore, producente, socioloģe Jeļena Budanceva.

Visas lekcijas, semināri un meistarklases ir bezmaksas un notiks tiešsaistē. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Plašāku informāciju par projektu un tā aktivitātēm iespējams atrast augstskolas mājaslapā.