PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7572.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Trešo valstu valstspiederīgos, gan skolēnus, gan pieaugušos  aicina pieteikties latviešu valodas un kultūras bezmaksas kursiem.

Tie tiek īstenoti projekta „Esam rīdzinieki” ietvaros. Pieteikties kursiem iespējams līdz 2015. gada 6. janvārim, detalizētāka informācija pieejama interneta vietnē www.iksd.riga.lv, sadaļā „Aktuāli”. Vietu skaits kursos ir ierobežots.

No 2015. gada janvāra līdz jūnijam Rīgā pašvaldība rīkos latviešu valodas un kultūras bezmaksas kursus trešo valstu valstspiederīgo skolēniem un pieaugušajiem (arī nepilsoņiem) projektā „Esam rīdzinieki!”. 120 stundu kursi notiks 2 reizes nedēļā: skolēniem – pēcpusdienās, bet pieaugušajiem – vakaros. Projekta laikā kursu dalībnieki apmeklēs arī muzejus, teātri, piedalīsies ekskursijās un iesaistīsies radošajās darbnīcās. Kursu noslēgumā pieaugušajiem būs iespējams bez maksas kārtot valsts pārbaudes eksāmenu Valsts izglītības satura centrā.

Pieteikuma anketa atrodama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta  interneta vietnē www.iksd.riga.lv. Interesentiem pieteikuma anketa jānosūta uz e-pastu[email protected]. Papildinformācija pieejama pa tālruņiem 67105549, 67105541 vai rakstot uz e-pastu: [email protected] vai [email protected].

Projekta „Esam rīdzinieki!” mērķis ir attīstīt kvalitatīvas, brīvi pieejamas trešo valstu valsts piederīgo adaptācijas programmas un integrācijas pasākumus, nodrošinot pilnvērtīgu piekļuvi pakalpojumiem, kā arī veicināt un atbalstīt trešo valstu valstspiederīgo ar dažādu kultūras, reliģijas, valodas un etnisko izcelsmi integrāciju Latvijas sabiedrībā savstarpēja dialoga ceļā un nodrošināt viņiem sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Trešo valstu pilsoņi ir tādu valstu pilsoņi, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsoņi, un bezvalstnieki, kuri likumīgi uzturas Latvijas teritorijā.

Projektu „Esam rīdzinieki!” īsteno Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas Izglītības un informatīvi metodisko centru ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda (75%) un valsts budžeta līdzekļu (25%) finansējumu.