PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9369.jpeg
Foto: European Union 2015 - European Parliament.
Gatavojoties barikāžu atceres 25.gadadienai, Ministru prezidente Laimdota Straujuma aicina ikvienu skolu veltīt vienu mācību stundu šī nozīmīgā notikuma atcerei. 

Tā ziņu aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

L.Straujuma aicina skolas laikā no 4. līdz 18.janvārim veltīt vienu mācību stundu barikāžu tēmai.

Barikādes bija laiks, kad no visas Latvijas cilvēki pulcējās, lai aizstāvētu stratēģiski svarīgos valsts objektus, turklāt barikādēm ir izšķiroša nozīme Latvijas neatkarības saglabāšanā, atgādina premjerministre.

Barikāžu laikā vieni sargāja svarīgos objektus, bet citi rūpējās par tiem, kas sargāja. "Izšķirošajās dienās smērējām sviestmaizes mūsu valsts sargātājiem, atbalstījām viens otru ar dziesmām un ticību Latvijai. Tā bija varonīga un iedvesmojoša kopā būšanas sajūta, tāpēc šodien vēl jo svarīgāk apzināties mūsu valsts patieso spēku un varenumu," viņa atceras. Barikādes ir ikviena Latvijas patriota un arī visas Latvijas brīvības stāsts, un ar to ir jādalās.

Skolas ir aicinātas pārdomāt mācību stundas saturu, iesaistot skolēnus atmiņu stāstu izzināšanā, diskusijās un pašu veidotās prezentācijās. Ar šo aicinājumu L.Straujuma mudina veicināt patriotisma garu arī jaunākajās paaudzēs un rosināt dziļāku izpratni par valsts veidošanu un kopīgi izcīnīto neatkarību.