PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aicina skolēnus piedalīties Hansa Kristiana Andersena mākslas darbu konkursā ”Papīrpasakas”
Aicina skolēnus piedalīties Hansa Kristiana Andersena mākslas darbu konkursā ”Papīrpasakas”
Foto: pexels
“Papīrpasakas” aicina skolēnus vecumā no 7 līdz 15 gadiem radīt savu vizuālo interpretāciju vienai no rakstnieka Hansa Kristiana Andersena daudzajām apbrīnojamajām pasakām. Radošais darbs var būt zīmējums, animācijas video, glezna, kolāža vai pat papīra izgriezums. Pieteikšanās konkursam no 2020.gada 14.aprīļa līdz 14.maijam, un balvā būs iespēja saņemt jaunu velosipēdu!

Konkursa pamatā ir slavenā dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena darbi. Šogad ievērojamajam rakstniekam apritētu 215 gadu, bet viņa daudzajos stāstos, īpaši visā pasaulē labi zināmajās pasakās, tiek apskatītas tēmas, kas sniedzas pāri laikam, vecumam vai tautībai. Gadu gaitā tādas pasakas kā “Sniega karaliene”, “Mazā nāriņa”, “Ķeizara jaunais tērps” un daudzas citas ir iedvesmojušas dažādas mākslinieciskas interpretācijas - sākot ar radošām literāro darba adaptācijām, teātra izrādēm, gleznām, mūziku un filmām, tostarp aizvien populārajām Volta Disneja animācijas filmām, līdz pat spēlēm un skulptūrām.

”Papīrpasakas” ir jauns mākslas darbu konkurss, kas sekmēs bērnu un jauniešu pašizpausmi dažādās vizuālās mākslas formās, interpretējot dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena pasakas. Konkursa mērķis ir iepazīstināt Latvijas skolēnus ar dāņu rakstnieka literāro daiļradi un attīstīt bērnu un jauniešu fantāziju, radošumu un inovatīvu domāšanu, veidojot pasaku interpretācijas.

Dalībnieki savus radošos veikumus sūtīs elektroniski Dānijas Kultūras institūtam (DKI), aizpildot pieteikuma formu. Divu nedēļu garumā konkursa darbus vērtēs DKI izveidota vētēšanas komisija, kuras sastāvā ir Latvijas un Dānijas mākslinieki, ilustratori un citi eksperti. Uzvarētāji tiks izvēlēti katrā no divām vecuma kategorijām (7–11 un 12–15 gadi). Uzvarētāji balvā saņems jaunu dāņu velosipēdu – Kildemoes!

Konkursu rīko Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Konkursa nolikums.

andersens_jpg.jpg

Reklāmraksts