PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

patentu_valde.JPG
Foto: Patentu valde
Patentu valde aicina skolēnus līdz 18.oktobrim sagatavot un iesniegt darbus konkursā “Radošais intelektuālis”!

Skolēni aicināti veidot trīs uzdevumus par intelektuālā īpašuma tematiku, kas būtu aktuāli darbu radītāju vienaudžiem, iedvesmu iespējams smelties no piemēriem metodiskajā materiālā “Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē”. Jaunieši uzdevumus aicināti veidot par šādām tēmām: intelektuālais īpašums, izgudrojumi un patenti, preču zīmes, dizainparaugi, aizsardzība pret viltošanu un rūpnieciskā īpašuma nozīmīgums uzņēmējdarbībā.

Jaunrades uzdevumus skolēni var veidot, gan fotografējot, gan filmējot, gan veidojot testus un krustvārdu mīklas, kā arī citādi radoši izpaužoties, lai tādējādi rosinātu interesi par intelektuālā īpašuma nozīmību mūsdienās un uzņēmējdarbībā.

Konkursu organizē Patentu valde sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, biedrību “Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācija”, Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociāciju Latvijas Nacionālo grupu, kā arī biedrību “Junior Achievement Latvia”. Skolēni, apvienojoties divu līdz trīs cilvēku komandās, uzdevumus aicināti veidot atbilstoši trīs vecuma grupām: 4.– 6.klase, 7. – 9.klase un 10. – 12.klase. Katras grupas trīs labākie darbi tiks apbalvoti ar mūsdienīgām un jauniešiem aktuālām dāvanām, tostarp no internetveikala garminshop.lv viedpulksteņi “FORERUNNER 45 / 45S”, austiņas “Aftershokz Open Move”, kā arī no internetveikala eleme.eu skūteri “Razor A125 Kick Scooter Clear GS”. Viena no laureātu komandām saņems Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) Skolēnu trofeju. Savukārt visi dalībnieki saņems īpašu pārsteigumu no atbalstītāju veikaliem.

Iesniegtos darbus žūrija vērtēs no 25. līdz 29.oktobrim. Laureātu paziņošana un labāko darbu apbalvošana plānota novembrī. Vairāk par konkursu šeit.

Plašāka informācija:

Karīna Breimane, Patentu valdes Intelektuālā īpašuma informācijas centra vecākā referente, tel.: +371 67220120, e-pasts [email protected]

 

Reklāmraksts