PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11445.jpeg
Foto: Pressmaster / 123RF
Lauku atbalsta dienests (LAD) un Zemkopības ministrija aicina skolēnus izstrādāt programmu "Augļi skolai" un "Skolas piens" logo un devīzi.

Konkursā var piedalīties visi Latvijas skolēni vecumā no 6 līdz 14 gadiem, kuriem jāizstrādā vienotu logo un vienotu devīzi programmām "Augļi skolai" un "Skolas piens". Izstrādātais logo un devīze tiks ievietoti mājaslapā  un turpmāk izmantoti, lai popularizētu skolu programmas gan Latvijā, gan citās valstīs, informē LAD.

LAD norādīja, ka konkursa galvenā balva, ko saņems labākā logo un devīzes autori, ir planšetdators.

Tāpat dienestā norādīja, ka kopš šodienas darbu sāk arī īpaša programmu "Augļi skolai" un "Skolas piens" mājaslapa, par kuras satura veidotāju ir aicināts iesaistīties ikviens interesents, tostarp bērni un jaunieši, skolotāji un skolēni. Lapā tiks ieveidota gan pieredze, kā skolām klājas, piedaloties skolu programmās, gan informācija, cik aktīvi piena dzērāji un augļu un dārzeņu ēdāji ir skolēni, kāda loma ir veselīgiem ēšanas paradumiem katra cilvēka veselības nodrošināšanā.

Jau ziņots, ka ikvienu mācību gadu noteikta vecuma skolēni bezmaksas var dzert skolās pienu, kā arī saņemt augļu un dārzeņu porcijas. Šāda programma darbojas visās Eiropas Savienības valstīs, lai veicinātu veselīgus uztura paradumus, ievērotu sabalansētu diētu skolēnu vidū, palielinātu piena, augļu un dārzeņu un nākotnē samazinātu veselības aprūpes izmaksas aptaukošanās, sirds un asinsvadu slimību dēļ.

Eiropas Komisijas programmas "Skolas piens" un "Augļi skolai" ir veids, kā dalībvalstis, izmantojot savus un Eiropas Savienības budžeta līdzekļus, var nodrošināt skolēniem bezmaksas pienu, augļus un dārzeņus.