PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

6216.jpeg
Foto: gdolgikh / 123RF
Lai paaugstinātu Latvijas skolēnu un sabiedrības finanšu lietpratību, kā arī mudinātu plānot savas personīgās finanses, AS Swedbank izsludina vidusskolēnu pētniecisko un radošo darbu konkursu.

Šogad skolēni var izvēlēties pētīt vienu no trim sabiedrībai aktuāliem jautājumiem - eiro pierašanas stratēģijas jaunāko klašu skolēniem, ģimenes budžeta deficīts un uzkrājumu veidošana jauniešu vidū, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas vidusskolu un profesionālās vidējās izglītības iestāžu 10.-12.klašu audzēkņi. Skolēnu grupu, kur dalībnieku skaits ir ne mazāk par desmit, var pieteikt jebkurš izglītības iestādes pasniedzējs.

Skolēni savus darbus varēs izmantot arī mācību procesā, aizstāvot tos kā zinātniski pētnieciskos darbus. Konkursa gaitā gan darbu vadītāji, gan skolēni varēs papildināt savas zināšanas bezmaksas semināros, diskutējot ar finanšu nozares ekspertiem, klausoties finanšu prasmju pielietošanas veiksmes stāstos un mācoties no sabiedrībā pazīstamiem un iedvesmojošiem cilvēkiem.

Konkurss paredzēts trīs kārtās, kur pirmajā kārtā līdz 2013.gada 16.decembrim saskaņā ar vadlīnijām ir jāizstrādā pētījums par vienu no konkursa tēmām, otrajā kārtā līdz 2014.gada 17.februārim ir jāizstrādā radošais darbs, kas ir pētījumā konstatēto problēmu risinājuma ieteikums. Trešajā kārtā 2014.gada 12.martā notiks Jauno finanšu ekspertu konference 2014, kur klātienē tiks prezentēti labākie radošie darbi un noteikti konkursa uzvarētāji.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 1300 eiro (910 lati). Pirmās trīs vietas ieguvušās klases saņems 500 eiro (350 latus), 300 eiro (210 latus) un 200 eiro (140 latus) klases ekskursijas organizēšanai. Šogad par īpašām balvām padomāts arī trīs labāko klašu pasniedzējiem - viņiem tiks pasniegtas grāmatnīcu dāvanu kartes 100 eiro (70 latu) vērtībā.

Konkursam var pieteikties līdz 7.oktobrim interneta vietnē www.manasfinanses.lv, kur iespējams arī iepazīties ar konkursa nolikumu un iepriekšējo gadu konkursu norisi.